На пилешките дробчета обикновено ми се мусят и си ям сама. Мда, обаче всички обичат задушени зеленчуци и този път питаха за още :)
Продукти:
1 кг. дробчета
2 чушки
3 големи глави лук
1 морков
300 гр. гъби
200 мл. доматен сок или пюре
100 мл. бяло вино
олио, брашно, сол, черен, червен пипер, магданоз
Приготвяне:
Обикновено дробчетата се продават замразени, така че ги оставяме да се размразят, измиваме и ги подсушаваме. Нарязваме ги на парчета по желание, но не съвсем ситно и овалваме в брашно. В леко намазнена тава нареждаме дробчетата и слагаме виното. В загрята фурна печем до зачервяване или до характерния леко черен по крайчетата цвят.
В това време си приготвяме соса по селски.
Нарязваме на едро всички зеленчуци и слагаме в тиган с олио, за да ги задушим.Овкусяваме с подправките. Накрая добавяме доматите. Ако е пюре, леко го разреждаме с вода, ако е сок, оставяме да покъкри, докато се сгъсти. С готовата смес заливаме запечените дробчета и връщаме за кратко във фурната. Поднасяме с накълцан магданоз.
Да ви е сладко!
Траянче,
ОтговорИзтриванеи аз ги правя така дробчетата, без гъби, но ще добавя и тях.И в нашето семейство има само един техен почитател - баща ми.Чудесни стават с повечко лук и сос.
Поздрави !
Пък как обичам дробчета и точно по селски, въпреки, че у нас зеленчуците ги подбутват настрана хихихи :) Чудесни са станали Траянче !
ОтговорИзтриванеТраянче, не съм се и съмнявала, че ще им намериш майстора:))) Вкусотиите ти са неустоими просто. Чудесни дробчета си приготвила. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного апетитно и колоритно предложение, Траянче,
ОтговорИзтриванечудесна идея... Благодаря ти!
Поздрави за теб и хубави зимни дни!