понеделник, 17 октомври 2016 г.

Пушена риба със суха марината


Рецептата видях късно вечерта по 24h kitchen. Дори не запомних името на девойката, която я приготви. Запомних обаче, че видиш ли,  в Англия било много модерно вече сам да си готвиш и да си правиш зимнина. За българите традиция, за тях - мода:) 
Много обичам риба и ми се прииска да пробвам нещо различно. Досега не бях ползвала сумак и подходих скептично, но се оказа вкусно. Марината става за всяка риба и месо - пробвала съм.



Продукти:

2 пъстърви
1ч.л. сумак
1ч.л.червен пипер
1ч.л.канела
1ч.л.джинджифил
сол на вкус
1 лимон


Приготвяне:

Рибата се почиства, измива и подсушава добре. Всички подправки се смесват и натриват от всяка страна на пъстървите. Лимонът се нарязва на шайби и слага в корема, ако е отгоре горчи след изпичане. Рибата се пече по 12 минути от всяка страна на 180 градуса. Слага се върху хартия, за да не залепне.
Да ви е сладко!


8 коментара:

  1. Траянче,
    сумакът е много приятна подправка.Тя е леко кисела и може да замени лимона и оцета.За да не горчат лимоните аз винаги ги обелвам - оставям съвсем лека ципа, колкото да не се разпаднат отделните парченца от една шайба.Така лимонът не горчи при приготвянето на различни видове риба.Много интересна рецепта със сумак.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда странно и интригуващо:-)Остава да кажеш какъв вкус има този сумак,за да го потърся и аз ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа честно, миришеше ми странно, но в комбинацията не се усеща и придава пушен вксу, Мисля, че точно това се цели. Пробвай:)

      Изтриване
    2. Ооо, щом е пушено ще го пробвам. Обичам всичко пушено, но рядко купувам, защото не било здравословно. А това с подправката едва ли е такова :)

      Изтриване
  3. АЙ защо пушена Траянче, не разбрах?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защото смесицата от подправки създава пушен вкус, Веси. Пробвах и с месо, чудно става.

      Изтриване
    2. Защото смесицата от подправки създава пушен вкус, Веси. Пробвах и с месо, чудно става.

      Изтриване
  4. Много интересно...
    Обичам риба и тази идея ми допада -
    благодаря, Траянче, поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)