понеделник, 12 септември 2016 г.

Пилешки крилца по няколко вкусни начина

Няма начин да не сте попадали на една вкусна страничка във Фейсбук - Tasty. Рецептите са невероятни, обикновено бързи, лесни и онагледени с видео. Какво му трябва още на човек:) Та оттам е и тази вкусотия. У дома предизвика фурор и непременно ще се прави отново. Препоръчвам ви да си вземете повечко количество пилешко, защото иначе няма да ви стигне.:)

Продукти:

2 кг. пилешки крилца
1 п. бакпулвер
1 ч.л. сол
Месото се нарязва на две части, подсушава и овалва в баклувера и солта. Поставя се върху решетка или хартия в загрята фурна и пече на 180 градуса около 40 минути. Разделете месото на 4 части, защото ще се прави точно по толкова начина.

Крилца с барбекю сос:


Слагаме незалепващ тиган да загрее и намаляме котлона. Изсипваме 1 к. чашка барбекю сос и 1 ч.л. чили или лют червен пипер. Аз използвах готов пикантен сос на Дерони. Разбъркваме , докато сосът се сгъсти. Изсипваме крилцата и добре овалваме в него. 

Крилца с лимон и пипер:


Отново загряваме тиган, слагаме 1 с.л. масло и оставяме да се разтопи и леко сгъсти.Добавяме 2 с.л. лимонов сок и малко черен пипер. Добавяме крилцата и разбъркваме, докато сосът остане полепен по тях.

Крилца с ароматен чеснов сос:


Загряваме 1 с.л. масло, добавяме 1 скилидка ситно нарязан чесън и 1 с.л италиански билки. Такива имам от Метро. Ако нямате, сложете черен пипер, магданоз, риган, босилек. Разбъркайте добре и овкусете отново крилцата.

Крилца Терияки :

Тези просто  обраха овациите:)


1 к. чашка соев сос
2 с.л. кафява захар
2 с.л. мед
1 с.л. сусам

В тиган сложете соевия сос, захарта и меда. Бъркайте до гъста смес - започва да бълбука. Накрая добавете сусама. Оваляйте крилцата и се насладете на четирите различни вкуса.

Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. Страхотни идеи, Траянче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ааа, Траянче да се разберем, по едно предложение, моля, иначе давам адреса:). Ще започна от последното обаче, наистина изглеждат много вкусни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче, интересни предложения, макар да предпочитам филе, крилца не долюбвам:(
    Обаче имам два въпроса - каква е целта на използването на бакпулвера и не е ли много дълго времето за готвене на пилешкото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, бакпулверът е , за да станат хрупкави, а се пекат на ниска температура, защото трябва да са готови напълно , преди да се сложат в соса.

      Изтриване
  4. Чудесни предложения, за мен с чесновия сос :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)