понеделник, 27 юни 2016 г.

Хрупкави крилца "Бъфало"



Много харесвам блога "Вкусът на живота", следя го и често откривам лесни и успешни рецепти. Така стана и с тази рецепта. Бързо, лесно и много вкусно. Децата обожават всичко/ вредно:)/ от големите вериги за бързо хранене и се старая да откривам поне близки до тях рецепти. С тази имаше удар в десетката:) Благодаря ти, Кайти!

Продукти:

20 пилешки крилца/ аз ползвах и бутчета/
2 с.л. брашно
2 бакпулвера
сол, черен, червен пипер
барбекю или чили сос

Приготвяне:

Месото се измива и подсушава. В купа са смесват всички сухи съставки. Крилцата се режат на 3 части - бутче, средна и крайна. Ползват се само първите две. Хубаво се овалват в сухите подправки. В тавата/ аз ползвах тази на фурната/ постиламе метално фолио, отгоре слагаме решетка или скара и на нея месото. Пекат се за 20-25 минути с вентилатор, ако нямате,  пак ще стане:) Обръщат се и допичат още десетина минути.
Поднасяте със сос и не остават на масата:)
Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. Определено няма да останат:) Страхотна рецепта, идеални са с ъс студена биричка, особено в този футболен месец:)

    ОтговорИзтриване
  2. Мила и работлива Траянче - много ни зарадва за хубавите думи. Само малка поправка - тази рецепта е на приятелката ми Гуен, с която водим заедно блога ;-) Можеш да изтриеш този коментар после, но да знаеш че аз държа да напиша нов, защото си ни много симпатична :)

    ОтговорИзтриване
  3. Просто несравнимо вкусно мезелъче...Поздрави,Траянче!:)

    ОтговорИзтриване
  4. За Евро 2016, се е утрепало;)

    ОтговорИзтриване
  5. Вече и аз ги следвам, благодаря ти:). Рецептата наистина е добра! Да си дръпна крилце, ама знам, че отдавна сте ги оправили:))) Поздрави, вълшебна Траяна!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)