понеделник, 14 март 2016 г.

Винен кебап



Още едно любимо ястие с бързо приготвяне. Може да се поднесе с ориз, картофи или просто така, но ние си държим на гарнитурата:)

Продукти:

1 кг. свинско месо/хубаво е да има мазничко по него/
2 глави лук
100 мл.вино
100 мл.вода
200 мл. доматен сок
сол, черен,червен пипер. дафинов лист
1с.л. царевично нишесте или 1-2 с.л. брашно
1 ч.ч. ориз
олио

Приготвяне:

Нарежете месото на кубчета и измийте добре. Сложете мазнината в тенджера, добавете месото и лука и запържете до омекване на зеленчука. Налейте виното и изчакайте около 5 минути да се поизпари алкохолът. Сложете доматения сок и водата. Оставете да къкри на огъня за около 30 минути, до сваряване на месото. Добавете подправките. Сгъстете с царевично нишесте или 1-2 с.л. брашно, размити с малко вода.
В това време сварете ориза във вода и го оставете да изстине. Аз го сипвам в малки намокрени чашки, за да добие форма и после го слагам в чиниите като гарнитура. гарнирайте със стрък мента, страхотно освежава ориза:)

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Много любима манджа и у нас!
    Бих дошла с чинийка, ама съм сигурна, че е свършила :)

    ОтговорИзтриване
  2. Любим :) Все едно аз съм го приготвила :-P

    ОтговорИзтриване
  3. Любим и у дома е виненият кебап. Напоследък се присещаме точно за такива рецепти, а пък за кебапа да ти кажа и у дома си държат на гарнитурата:))) Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  4. Мда, любимо е на малки и големи и се приготвя често. Поздрави, Траянче

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)