понеделник, 29 февруари 2016 г.

Бъркан тутманик

Маминият тутманик, баба също го правеше, сега и аз. Бърз и много вкусен. Топъл или студен, все е вкусен.

Продукти за тавичка с диаметър 20 - 24 см.:

4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
5 с.л. олио
14 с.л. брашно
100 гр. натрошено сирене

Приготвяне:

Угасете содата в млякото, добавете яйцата, сиренето и олиото. Разбъркайте с лъжица, сложете и брашното. Получава се гъста смес. Изсипете я в намазана и набрашнена тавичка или застлана с хартия за печене и изпечете на 180 градуса в загрята фурна до златисто.

Да ви е сладко!

Източник- мама:)

4 коментара:

  1. Много добре изглежда ! И лесен също :)

    ОтговорИзтриване
  2. Браво на баба,мама и сега на теб,страхотен е,Траянче!Щастлив месец март!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита баба Марта, Траянче! Суперски тутманик!

    ОтговорИзтриване
  4. Сега на Великден хубаво ще му се усмихна аз на този тутманик златен ;)))

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)