понеделник, 11 януари 2016 г.

Памук погача със сирене и кашкавал



Това тесто е толкова леко и ефирно, че позволява всякакви вариации. Този път си поиграх с ролера и се получи красива пита. Ето и продуктите, ако сте ги забравили. Оригиналът на рецептата е на Зиче от блога "Черпак с мерак".

Продукти:

1ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.ч. топла вода
1 ч.ч. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 кубче мая или 1 бр. суха
6 ч.ч. брашно
1 жълтък за намазване
200 гр. сирене
200 гр. кашкавал

Приготвяне:

Разтворете маята със захарта в топлата вода. Добавете млякото и олиото. Сложете солта и с брашното омесете меко, нелепнещо тесто. Можете да направите това и в машина за месене на тесто. Оставете тестото на топло за около 30 минути да втаса. 



Разточете на един или два правоъгълника, наръсете с настърганото сирене и кашкавал и завийте на стегнато руло. Нарежете го на равни парчета, но не до края. Оставете си една топка за средата. Върху нея аз направих плетеница с ролер за тесто. Сложете върху хартия за печене нарязаното руло, а в средата отделената топка. Оставете отново да втаса, намажете с жълтъка и изпечете на 180 градуса до златисто.
Да ви е сладко!




4 коментара:

  1. Разкошна е, във всичките ѝ варианти:)! Тестото наистина е памук. Неустоима е и този път, Траянче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Уха,какъв разкош - хем красива, хем тестото ти се е получило,а за вкуса нямам съмнения изобщо.Майсторка :-)))

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче, и аз я правя по тази рецепта - чудесна е, но не съм слагала сирине и кашкавал, ще опитам и така:) А уредчето от къде...

    ОтговорИзтриване
  4. Май само аз още не съм я опитала тази погача,но при теб всеки път е върховна,Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)