понеделник, 25 януари 2016 г.

Домашни шоколадови бонбони


Домашните бонбони нямат нищо общо с купените, но едва ли има нужда да ви убеждавам в това. В тях можете да сложите, каквото си поискате, и да зарадвате гости или домашните гладници. Моите ги направих по два начина - с различни форми. За едните ползвах силиконово фолио за бонбони на Таперуеър, а за другите малки метални, по-скоро от дебело метално фолио кошнички, които си взех от Испания. Това, че вие ги нямате, не е проблем. Винаги можете да ползвате стара бонбониера и в нея да си направите бонбони.


Продукти:

1 бял и 1 черен/млечен шоколад
1 ч. натрошени ядки
1 ч. сухи плодове/ стафиди, сини сливи, боровинки, кайсии/ или това, което обичате

Приготвяне:

Тук няма кой знае какво. Само спазете темперирането на шоколада. Трябват ни две купички - метална и порцеланова. В металната слагаме вода около 2 пръста. В нея слагаме порцелановата. Трябва ни слаб котлон. Идеята е водата да не завира, иначе шоколадът се пресича. В порцелановата купа слагаме около 70 гр. от единия шоколад. Щом се стопи, махаме от котлона двете купи и добавяме 30-те останали грама. Разбъркваме добре и сега сме готови да си направим бонбоните. Намазваме с четка стените на формичките с шоколад по-дебело. Не чакаме да засъхне. Слагаме ядки и плодове, пълним догоре с разтопен шоколад. Така процедираме и с белия шоколад. Оставете бонбоните да стегнат на стайна температура. Ако ги сложите в хладилника, после веднага след изваждането им се разтапят много бързо. Това е.

Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Страхотни са, Траянче!
    Взимам ги всичкитеее!
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Остана ли нещо и за мен от тази вкусотия?

    ОтговорИзтриване
  3. Изобщо няма нужда да ни убеждаваш :) Чудни са и понеже няма как да изям твоите, явно ще си направя мои :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, за мен сети ли се?:)))) Аз много обичам бонбони и е нужно да дегустирам всички възможни такива:). Прелестни са, красиви и вкусни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)