понеделник, 15 юни 2015 г.

Фритата с пиле и гъби

Бях ви споменала, че съпругът всяка година снася /донася/ по едно щраусово яйце. Не си изменя човекът на навиците и това си е:) То не бе крем карамел, не бе Кодрит Кадир, та накрая остана и за фритата. Или дебел, голям омлет, който можете да напълните с каквото ви душа иска.


Продукти:

Половин щраусово яйце - ако никой не ви снася, ще ползвате кокоши яйца:)
6 яйца
200 гр. сварено или печено пилешко месо
200  гр. мариновани гъби
1 гл. лук
200 гр. кашкавал
сол, олио, черен пипер


Приготвяне:

Сложете малко олио в тиган и запържете ситно нарязания лук, докато омекне. Нарежете на ситно месото и гъбите, добавете ги в тигана. Пържете, докато изври водата, която гъбите пускат. Овкусете леко със сол и черен пипер. 

Намаслете малка тавичка и изсипете вътре сместа. Залейте с разбитите яйца. Изсипете в тавата и печете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути. Малко преди да я извадите, поръсете с настърган кашкавал.
Да ви е сладко!

11 коментара:

  1. Ау, че е пухкава, Траянче! Сигурно заради желанието, с което мъжът ти носи яйцето. :) Чудна фритата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Фритатата ти е страхотна, а всичко с яйца се яде у нас :) Помня, че тогава по повод яйцето и съпруга, ти бях завидяла леко :)

    ОтговорИзтриване
  3. Никога не съм виждала щраусово яйце, а това изглежда доста грамадно, Траянче.
    На вкус като кокоше яйце ли е или не е ? Интересно ми е.
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има съвсем малка разлика, според мен, Габи. Малко по-пухкави се получават ястията и с не толкова плътен яйчен вкус, а въздушен по-скоро.

      Изтриване
  4. Разкош..., много слънчево, апетитно и изкушаващо предложение, Траянче,
    а вече при теб се оформя и цял раздел с рецепти на тази тема /ще зная къде да търся:)/
    Благодаря, сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. :) Вярно, че и преди съм виждала предложение при теб с това яйце:))) Чудесна фритата. Много ме кефят тия яйца, особено ако трябва да приготвиш нещо с повечко кокоши яйца, чупиш едно такова и готово!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Не стига всичко друго, ами и снасял!
    Къде ги намирате тези съкровища .....
    Фритата ти е чудесна, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  7. Браво на съпружето ,ама и на теб,я каква пелена си метнала на тази апетитна фритата,много ми харесва!Поздрави,Траянка!

    ОтговорИзтриване
  8. Ами знае човекът.....Браво на доставчика и на готвача;0

    ОтговорИзтриване
  9. Транче, много добра фритата. Няма как да не се хареса на малко и голямо. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Брей, че мъж! Кокошките пасти да ядат...:)
    Точно се чудех какво е това на снимката, не съм виждала такова яйце, на колко кокоши се равнява - 12 ли?
    Фритатата ми харесва!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)