понеделник, 1 юни 2015 г.

Пиле с гъби и кашкавал

Нещо бързо, лесно и много вкусно. Хареса се и на децата, така че днешния празник - 1 юни,ще отбележим именно с това ястие.

Продукти:

2 пилешки пържоли
3-4 кисели краставички
300 гр. пресни гъби
2 глави лук
200 гр. кашкавал
50 мл. бяло вино
сол, олио, черен пипер


Приготвяне:

Нарежете на едро лука и гъбите. Месото нарежете на жулиени и запържете в малко олио. Добавете лука и гъбите и разбъркайте добре. Гответе до омекване на зеленчуците, защото пилето става много бързо. Накрая сложете нарязаните кисели краставичкии виното. Трябват ви още 5-10 минути да се редуцира алкохолът. Овкусете със сол и пипер. Готовата смес изсипете в гювечета или в тавичка.  Настържете отгоре кашкавала и запечете за десетина минути в загрята фурна. Сервирайте топло или студено ястието, всякак е вкусно:)

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Хайде честит празник и от мен :) а пържолките ти са неустоими :)

    ОтговорИзтриване
  2. е това е!Разбрани деца- няма торти, сладкиши, подаръци- месце за празника;)
    Да са ви живи и здрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит да бъде празникът на децата, Траянче,
    много ми харесаха картофените топчета и тази идея за празнично ястие.
    Благодаря ти, поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, рецептата е върха! Честит празник на децата и много усмивки през новият месец!

    ОтговорИзтриване
  5. Нареждам се и аз - с пожелания за светло детство, но макар и закъсняла си търся и порцийката:)

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина рецепта като за празник,много вкусно предложение,Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)