вторник, 26 май 2015 г.

Картофени топчета


Нещо вкусно, лесно и много приятно:) Нещо като картофени кюфтенца и профитероли със солен вкус. Много вървят с млечно-майонезен сос, така че не ги пропускайте.

Продукти:

500 гр. картофи
250 мл. вода
80 гр. масло
120 гр. брашно
2 яйца
сол, черен пипер
олио за пърженето

Приготвяне:

Сварете картофите, обелете и намачкайте на пюре. Сложете водата и маслото да заврат. Изсипете наведнъж брашното и разбъркайте, докато тестото се отдели от стените на съда. Добавете едно по едно яйцата и оставете сместа да се охлади. Все едно правите еклери, същата техника е. Добавете към тестото картофеното пюре и овкусете със сол и пипер. С мокри ръце си направете топчета с големина на орех или по желание и подредете в чиния или поднос. Загрейте олио/ поне два пръста/ и изпържете топчетата до златисто. От тази доза излизат около 30 броя. Поднесете с любим сос или биричка:)
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Ох, тези ще ги изям като семки :)
    Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  2. Малеее колко бира ще изпият тези вкуснотии ...Ай сега и ние да питаме за адреса ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Със сигурност няма да ги пропусна- велики са!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)