сряда, 11 февруари 2015 г.

Шоколадови близалки




 

Мисля, че още преди два месеца се запасих с тези комплекти от силикон. Имаше в Лидъл, даже още има, мярнах в единия от магазините. Не знам за вас, но на мен , ако ми дадат едно огромно хале, ще го запълня - в единия край с дрехи, в другия с обувки и ботуши и накрая с всякакви кухненски съдове и джунджурийки. Така съм препълнила кухнята, че постоянно намирам нещо, което съвсем съм забравила, докато търся неуспешно друго нещо:) Иначе минавам за подреден и организиран човек, ама май не съм:) Така и с тези форми. Просто изпаднаха от нищото и то преди Свети Валентин. В тези близалки няма никаква философия, само дето е нужна подходяща форма:)

Продукти:

200 гр. черен или бял шоколад
12 бр. дървени или пластамсови шишчета
Силиконови форми или калъпи за сладки

Приготвяне:

Начупваме шоколада и го поставяме в порцеланова купичка. Нея пък я слагаме в метален съд с вода и разтопяваме на водна баня. Важното е водата да не завира. Правила съм го тоя номер, шоколадът така се стричи, че и децата не искаха да го ядат, а те не прощават на нищо:)

Слагаме шишчета в средата на всяка формичка и изливаме шоколада. Оставяме за час в хладилника. Това е. Удобството на тези формички е,че формите се вадят много лесно, почистването също не е трудоемко и са като нови:)
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Много са сладки! Взимам си едно цветенце, че всичките тези сърца този месец ми идват в повече.
    И аз като теб купувам ли купувам от изброените, че и от други неща, а след това забравям за тях. Не може всичко да ни влиза в употреба всекидневно.
    Поздрави! Усмихнат и слънчев ден.

    ОтговорИзтриване
  2. Еха, много ми харесва! Поздрави, Траяна!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са ефектни, Траянче,
    цялата ти шоколадова серия е страхотна, и... много шоколадова.
    Поздрави и благодаря за чудесните идеи!

    ОтговорИзтриване
  4. Еее, много са хубави формичките, браво!
    И аз имам много интересни формички за бонбони, но още не съм ги пробвала, а формички за близалки досега не бях виждала. Ще се оглеждам да си взема отнякъде.

    ОтговорИзтриване
  5. Интересни и ефектни! Чудесна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)