Една страхотна рецепта, която открих миналата нова година при Пепи и Роси и оттогава правя неизменно, независимо дали е празник:) С нея се представих и на Мастер шеф България и много я харесаха. Аз не харесах условията на формата, но това си е съвсем друг въпрос:) Искрени благодарности на Пепи, която винаги ми е под ръка, и беше готова посред нощ или посред сутрин да ми дохвърчи със салвия, но мен ме домързя:) И без тази подправка ястието е уникално! Непременно го изпробвайте:)
Черпя ви и за четвъртата ми блогогодинка. Кога се извъртяха? Направо не усетих. Но покрай блога срещнах много нови приятели, научих нови неща и спечелих по нещичко:)
Сега към рецептата.
Черпя ви и за четвъртата ми блогогодинка. Кога се извъртяха? Направо не усетих. Но покрай блога срещнах много нови приятели, научих нови неща и спечелих по нещичко:)
Сега към рецептата.
Продукти:
50 гр. масло
1 голяма ябълка
щипка захар
500-600 гр. свинско бон филе/ аз имах контра филе/
250 мл. пилешки бульон
2 с.л. горчица
150 мл. готварска сметана
листа от салвия/ ако имате, аз минах без тях:)/
сол, черен пипер
Приготвяне:
Нарежете филето на тънки медальони и поръсете с черен пипер и сол. Оставете настрани. Нарежете ябълката на полумесеци и сотирайте в маслото и захарта за няколко минути, докато се карамелизират. Извадете ги и сложете в тигана малко зехтин или олио. Запържете филетата от двете страни до златисто. Разбъркайте горчицата с бульона и залейте месото. Оставете да къкри, докато филетата омекнат, а бульона остане наполовина. Добавете салвията, ако нямате, прескочете я:) Накрая върнете ябълките, добавете сметаната и оставете за още 5 минути сосът да се сгъсти. Поръсете с черен пипер и сервирайте. Аз гарнирах с малко магданоз и балсамова редукция от ябълки/ има я в Лидъл/.
Да ви е сладко!
ЧНГ Траянче ! Много хубави медальони :) Да си жива и здрава и още много по четири години да готвиш :) това последното като се замисля дали е добро пожелание ?!!?? ;-)
ОтговорИзтриванеДобро си е отвсякъде:)
ИзтриванеЧестита ти блогогодинка,Траянка!!!
ОтговорИзтриванеОще много да се наредят и да продължаваш да ни радваш !
поздрави
Честити 4 блогогодинки, Траянче! Пожелавам ти още толкова да празнуваш!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О ДА, МНОГО Е ВКУСНА :) но непременно мини да ти дам стръкче - две мерудия, гозба да видите вие :))))
ОтговорИзтриванеМного апеттитна е, Траянка!
Честита ти годинка на блога!
ОтговорИзтриванеУж само четири, но си много добре с материала :)
Ама то ученото, си е учено!
Прегръдки, Траянче!
Траянче, за кое да те поздравя по-напред?! Страхотна си, мила! Честит РД на блога! Пожелавам ти неспирни творчески вдъхновения! Ястието е страхотно и изборът ти да го представиш е много добро попадение. Успехи ти желая, скъпа! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЗа много години, Траянче! Пожелавам на теб и фамилията здраве,радост и късмет!
ОтговорИзтриванеПрелестно ястие, гарантирам и аз, изпробвано!
Прегръдки!
Траянче, ще очаквам с нетърпение да те гледам как се вихриш из кухнята, сигурна съм, че си се представила чудесно!
ОтговорИзтриванеА порцията, която си ни сервирала е толкова... Ах, апетитна е много!
И Честити 4 годинки! Желая ти много вдъхновение и още повече вкусни рецепти! :)
Изглеждат божествени! Със сигурност ще ги изпробвам в най-скоро време!
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Силвия @ WorldTasting
Харесвам тази класическа рецепта, Траянче!
ОтговорИзтриванеТози формат не започва ли едва сега и не е ли само за професионалисти, някъде реклама чух по телевизията, но обикновено съм глуха и сляпа за реклами:))
Честита блогова годишнина, а пък аз едва наскоро ти открих страничката, ще трябва да намеря време и да надникна и назад...
Честити 4 блогогодинки и честита Нова Година, Траянче!
ОтговорИзтриванеНаистина как лети това време..
Желая ти още много пъти по 4 годинки и много вкусни преживявания! :)
Честит Рожден Ден на блога! Много вдъхновение и прекрасни рецепти!Поздрави, Траяна!
ОтговорИзтриванеЧестита блогогодинка,Траянче!Ястието наистина заслужава внимание,а ти си го поднесла точно като за конкурс-много атрактивно и ще се огледам за тази редукция в Лидъл.
ОтговорИзтриванеЧестити четири блогогодинки, Траянче! Продължавай със същия ентусиазъм и усет да градиш това уютно местенце. А менюто е съвсем като за празник. Задължително ще опитам тази вкусотия. Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеЧестито Траянка!
ОтговорИзтриванеЧестито и за блогчето и за участието ... пожелавам ти мноооооого късмет и обещавам че ще гледам предаването само и единствено заради теб ... и ще ти стискам палци :)
И на мен не ми харесват форматите на подобни предавания. Гледала съм испанското :(
Но ти не се отчайвай и гледай на пред!
Искрено се надявам да не си тръгнеш разочарована а с награда!
Поздравления и от мен, Траянче,
ОтговорИзтриванеза Новата година, за бологовата ти 4-та и убедена съм за успешното ти представяне!
Няма съмнение, че рецепти от Пепи и Роси са гарант сами по себе си, а и в твое изпълнение разкошни...
Отново най-сърдечни пожелания за здраве, успехи и вдъхновение, лично удовлетворение и много сбъднати мечти!
Честита блогогодинка, Траянче! Продължавай все в този дух и да ни радваш с интересни рецепти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Честита блогогодинка! С най-искрени пожелания за още много рождени дни на блогчето ти, нека да си винаги така идейна, много вдъхновение ти желая и отлично представяне в мастер шеф!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
За много години, траянче! да сте здрави, щастливи, блогчето също;)
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, ще я уважа (повече от Мастер Шеф):)