сряда, 3 декември 2014 г.

Карамелизирани ябълки

От детството тези ябълки са ми любими. Когато една приятелка ме помоли да й направя, никак не се замислих. Просто, лесно и вкусно.А и тя чакаше бебче, така че нямаше как да откажа:)

Продукти:
8 ябълки
1/4 ч.ч. глюкоза
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. течна сметана
2 с.л. масло
8 дървени  шишчета

Приготвяне:
Измийте и подсушете ябълките. Махнете дръжките и забучете по едно шишче на тяхно място. В дълбок съд сложете захарта и глюкозата. Не разбърквайте, оставете да се карамелизира. Загрейте сметаната и на тънка струйка я добавете към карамелената смес. Сложете и маслото и на слаб огън бъркайте до хомогенна смес. Сега работете бързичко:) Оваляйте всяка ябълка в сместа и оставете на хартия да изсъхне. После е ясно- нападайте:)
Да ви е сладко!

Източник





9 коментара:

  1. И на мен са ми любими,Трянче....Пускам филма и те чакам:!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пък не помня да съм яла като дете, но сега ще опитам. Ябълки да искаш у дома. Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  3. Какви са червенички, аз също много ги обичам. :) Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  4. Ша-ре-но виенско ко-ле-ло! На това ми напомнят тези захаросани ябълки - и на детство!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно лакомство, Траянче - красиво, вкусно и тематично!
    Не знаех за този вариант на приготвяне със сметана, сигурно са вълшебни на вкус
    и твоята приятелка е останала очарована...
    Благодаря, поздрави за теб и хубави празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Грабвам една ябълка и ви пожелавам прекрасен декември!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Никога не съм опитвала подобни ябълки. Изглеждат много съблазнителни...

    ОтговорИзтриване
  8. Еййй върна ме в детството и панаирите с петлетата и ябълките, продавани от съмнителни, тъмнокожи продавачки :D A твоите са страшни :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)