сряда, 28 май 2014 г.

Орехови кошнички


Много обичаме кошнички, но са пипкави и затова май рядко ги правя:). Досега съм ги пълнила само отделно изпечени, а после слагам сметанов, маслен или млечен крем. Този път реших да пробвам с пълнеж, който се пече едновременно с тях. Рони и Тики бяха главните подстрекателки, благодаря ви! Наистина са много вкусни и изчезват моментално:)

Продукти:

За тестото:
125 гр. меко масло
2 с.л. захар
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. смлени орехи
2 ванилии
брашно за меко тесто/ около 200 грама/

За пълнежа:

1и 1/2 ч.ч. счукани орехи
7 с.л. захар
2 яйца

Приготвяне:

Омесете меко тесто и го оставете в хладилника за около 30 минути. В това време намаслете добре всяка метална кошничка с масло. Разбъркайте орехите, захарта и яйцата. От тестото направете кошнички, като разстилате по стените на формичката. Напълнете почти до горе с ореховата смес и изпечете на 180 градуса до златисто. Оставете кошничките напълно да се охладят, преди да ги извадите. Поръсете с пудра захар и се насладете:)
Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. уфф че си пъргава значи. Аз им се каня от преди 3-4 години, когато ги видях за пръв път пир Абра :) ама не им идва ред.
    Черпиш една?

    ОтговорИзтриване
  2. Направо си вземам :) няколко :))

    ОтговорИзтриване
  3. Ако знаеш от кога се каня да ги правя заради това, да ги запиша и в блога. Страхотни са твоите и след толкова подстрекателки може би ще се взема в ръце и аз:))) Поздрави,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Може ли и аз като Пепи? :)
    Чудни са, Траянче, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни са, особено с този орехов пълнеж!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Като знам с какъв кеф ги ядеше Филип тези кошнички, си представям какво е било и у вас, Траяни! :) Чудни са!!! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Траянка,харесвам такива сладости,а твоите така миниатюрно симпатични ми се струват,като за една голяма,блажена хапка!Рони е голям подстрекател,няма спор,пък като сложим и Танчето-отиде тя!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. В курса правихме подобни,но с ябълков пълнеж.Формичките бяха по-големи и по споряха при правенето.А с орехи...представям си вкуса.
    Хубав ден,Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)