понеделник, 24 февруари 2014 г.

Селска пита



Нищо особено в приготвянето и продуктите. Удоволствието идва от уханието и прясно изпечения хляб. Не познавам някого, който да не обича такава комбинация:)

Продукти:

400 мл. вода
1 кубче мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
4-5 с.л. олио
800 гр. брашно

Приготвяне:

Разтворете маята в 50 мл.   топла вода със захарта и 1 с.л. брашно. Оставете да шупне. Направете кладенец в брашното, изсипете маята и мазнината и замесете меко, нелепнещо тесто. Можете да използвате и машина за хляб. Оставете тестото на топло да втаса за около 30 минути. Застелете кръгла тава с хартия за печене. Прехвърлете тестото в нея и оформете кръгла пита. Изпечете на 200 градуса до златисто. 

Да ви е сладко!

15 коментара:

  1. За мен с парче сирене, моля :)

    ОтговорИзтриване
  2. Определено удоволствието от прясно опечен хляб, от аромата, който се носи в къщата, няма по-уютно!

    ОтговорИзтриване
  3. Отчупвам си, Траянче, топвам в малко шарена солчица и ммм...
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Няма по-хубаво ухание...питата е чудесна, Траянче!
    Хуабва нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. И на мен ми замириса....
    И как си отчупила крайчето :)
    Хубава седмица, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз днес пекох хлебчета, така че си напълно права за невероятния аромат на прясно изпечен домашен хляб!
    Приятна вечер, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  7. Много е хубава Траянче! Аз съм фен на тестото, хляб още не съм правила и не знам дали ще мога...но този е страхотен:-)

    ОтговорИзтриване
  8. И аз не познавам такъв човек- чуден е!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз не познавам никой, който би отказал домашен хляб. А твоят, Траянче, има вид точно на селските кръгли, които помня от детството. Страхотен е! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Аз обичам тази комбинация и такива снимки си направила, че чак тук усетих аромата. Страхотна питка, Траянче, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. :)) И аз като Пепи си представих този бухнал хлебец с парче сирене,какъв невероятно вкусен спомен от детството да отрежа крайчето и да мушна в него парче сирене,не знам защо,но му казвахме "мечка" .
    Чуден е,Траянка!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасен хляб, Траянче и така неустоимо представен...
    Благодаря за чудесното начало на деня,
    сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Ммм с масълце и сиренце е най-добре:)

    ОтговорИзтриване
  14. Нареждам се за парченце питка! Много обичам :) И както съм захванала ремонт в кухнята, нямам време да готвя и меся.
    Приятна седмица, Траяни!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна рецепта и блог! мисля да я пробвам, чао и успех!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)