Печена тиква у дома не се задържа много. Този път обаче ми останаха няколко парчета и докато нещастно се подмятаха из хладилника и обикаляха умишлено от домашните, реших да направя бонбони. Бях виждала някъде и се сетих - ето тук. И ги направих по свой вкус и налични продукти. Много леки и вкусни бонбони се получиха.
300- 400 гр. печена подсладена тиква
1 ч.ч. счукани печени ядки/ орехи и лешници/
1 ч.л. какао
1 с.л. мед
1/2 ч.ч. меки стафиди
1 черен шоколад
Какао за овалване
Приготвяне:
Намачкайте тиквата с вилица или пасатор. Добавете какаото, меда, стафидите и половината счукани на едро ядки. Настържете половината шоколад или нарежете с нож и добавете и него. Получава се лепкава смес. Оставете я за десетина минути в хладилника. В това време си пригответе какао, отново настърган шоколад и останалите ядки. Оформете бонбони с ръце и овалвайте в различна смес. Поставете в кошнички за бонбони и приберете в хладилника. Никой не разбра, че са от тиква:) Изчезнаха светкавично:) Ама и аз съм една лъжла, като не искам да хвърлям храна, прибягвам до разни хитрини:)
Да ви е сладко!
Идеални са Траянче ! Крада идеята веднага :)) Аз моите ги лъжа да я ядат с един какаов крем с тиква, но сега имам още един вариант :) мерси
ОтговорИзтриванеЩом е с тиква, давай! Страхотна идея и комбинация!
ОтговорИзтриванеПравилно, така трябва, явно отказът за консумация на някои храни е просто в съзнанието ни и е нужно да се прибягва до подобни хитринки, като няма някаква забрана, свързана със здравето, разбира се. А бонбонките са прелестни!
ОтговорИзтриванеТраянче, чудни са! И аз имам една тиква, част от нея ще използвам за тези бонбони.
ОтговорИзтриванеА всички сме такива "лъжли", когато се налага! :)
Поздрави!
Чудесна идея и страхотни бонбони, Траянче,
ОтговорИзтриванемного хубава и ароматна комбинация, и нещо по - различно...
Сърдечни поздрави, усмихната и успешна нова седмица!
Разсмя ме! Лъжла си ,но изобретателна! И аз се облизвам за такива бонбони :)
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Каква си хитруша, Траяни! :) Не че и аз така не пробутвам разни неглижирани неща от хладилника на половинката ;)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен :)
Ама как си ги ощастливила тези нещастни парченца тиква :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Траянче!
Страхотни бонбони,Траянче.Благодаря за идеята.
ОтговорИзтриванеОткрадвам си един, Траянче, чудни са! :)
ОтговорИзтриване:) Траянче:), толкова пленителни бонбонки си направила, че дори и без да хитруваш, съм сигурна, че пак ще се изкушат да ги опитат. Страхотни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея, Траянче! Бонбоните са много изкусителни!:-))
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчева седмица!
Ау,в никакъв случай не съобщавам и аз за тикви,спанаци и подобни и как ядат :) ,ушите им пращят :) .
ОтговорИзтриванеСупер са бонбонките,Траянка,великолепно си претворила тиквата!Всичко с тиква ми е на сърце и бих си взела от двата вида.
Сърдечни поздрави!
Много хубави бонбонки! Чудесно си уползотворила тиквата!
ОтговорИзтриванеСтрахотни бонбони си направила - много ми хареса идейката, А това за хитрините си е част от цялото изкуство с готвенето - понякога и аз ги прилагам и то съвсем успешно, та избягвам недоверчиво-подозрителните погледи.
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
И аз не съобщавам-чуят ли тиква,не хапват.Но като знам че е полезна и мисля за тяхното здраве-варианти много.Хубави бонбонки,Траянче!
ОтговорИзтриванеМного идейно! И аз крада! Мерси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеДо сега не бях виждала подобен десерт от тиква която точно сега има всякакви варианти и дори се учудих, на рецептата, но като си представя всичките тези вкусни неща на едно място.....то ням а как да не се получи идеалният вкус.Благодаря ви за рецептата още тези дни ще купя всичко и ще запретна ръкави да се опитам да ги издокарам като на картинките.Бонбоните ще са уникални и ако имаме гости то те задължително ще запомнят с какво сме ги почерпили още на врата.На мен ми изглеждат малко големички и от няколко такива направо ще се на ям.
ОтговорИзтриване