Е, такава вкусотия нема!:) И заслугата е изцяло на Драго от Вкусни моменти. Случайно се оказах с телешко месо, ама точно както го беше описал той в блога си и никак не се замислих. У дома точно това месце не е на почит, защото ни идва някак сухо, но тази рецепта определено ни е фаворит. Багодаря ти, Драго!
Продукти:
6 тънки шницела телешко месо
2 с.л. горчица
сол и черен пипер на вкус
150 гр. пушена сланина/ аз използвах прошуто/
3-4 кисели краставички
3 малки глави лук
2 с.л. свинска мас
1 малка бутилка доматен сок
500 мл. телешки бульон / 2 кубчета бульон, разтворени в 500 мл. вода/
розмарин
1 с.л. царевично нишесте
Приготвяне:
Намажете всеки шницел с горчица, подправете със сол и черен пипер. Отгоре сложете лист прошуто, върху него няколко шайби лук и по една кисела краставичка. Завийте всеки шницел на стегнато ролце. Сложете в двата края дървени шишчета, за да не се разпадат. Загрейте в дълбока тенджера свинската мас и запечатайте от всички страни руладите за няколко минути. Извадете и оставете настрани. В същата мазнина пуснете една глава нарязан лук и накълцан бекон около шепа или няколко парченца от прошутото. Подправете с пипер и сол. Изсипете доматения сок и разбъркайте. Пуснете обратно в соса руладите и добавете телешкия бульон и клонче розмарин или сух розмарин. След завиране оставете да къкри около два часа на по - тих огън. Накрая сгъстете соса с малко царевично нишесте. Невероятно сочно и вкусно месо се получи. На следващия ден бе още по-вкусно, защото бе престояло и поело всички аромати от соса.
Да ви е сладко!
Всякакви рула обичам - но месните са ми най-любими ! Поздрави за Драго и за теб, че си ги докарала такива вкусни :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат руладините, Траянче,
ОтговорИзтриванерецептите на Драго са чудесни и твоето изпълнение - също!
Сърдечни поздрави, успешна и усмихната нова седмица!
И аз не съм почитател на телешкото, но определено това изглежда много вкусно. Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеОбичам телешко!
ОтговорИзтриванеИ ми хареса заместителя на пушената сланина.
Не знам кое прошуто си ползвала но "кото" е по-близо до бекона :)
Хубава седмица, Траянче!
Вкусно! Чудесна рецепта за телешко!
ОтговорИзтриванеЧудесно е, Траянче! Изглежда наистина неустоимо! :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаистина вкусно! Порцийката изглежда така апетитно!
ОтговорИзтриванеСпорна седмица, Траянче!
И аз не купувам телешко,Траянка,че все ми се струва,че продават въздъртичко и жилаво,обаче така като се е задушило в соса със сигурност е станало бижу!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеОх, Траянче, много вкусно изглеждат наистина тези рулади! Така апетитно си ги снимала, сервирала и приготвила. Великолепна рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного апетитни са, а и изглеждат крехки, поздравления!
ОтговорИзтриване