Това е вариация на класическия английски шепърдс пай. Или мусака, но в друг вариант, поне на мен ми прилича на нея. Подготовката е малко повече, но резултатът е чудесен!
Продукти:
500 гр. кайма
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 моркова
1/2 ч.ч. бяло вино
1/3ч.ч. доматен сок
1 кубче бульон
олио, сол, черен, червен пипер
За пюрето:
1кг. картофи
20 гр. масло
1 яйце
сол и черен пипер
Приготвяне:
Продукти:
500 гр. кайма
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 моркова
1/2 ч.ч. бяло вино
1/3ч.ч. доматен сок
1 кубче бульон
олио, сол, черен, червен пипер
За пюрето:
1кг. картофи
20 гр. масло
1 яйце
сол и черен пипер
Приготвяне:
Сварете картофите, намачкайте ги и добавете солта, маслото и пипера. Накрая сложете разбитото яйце. Сега оставете настрани и направете каймата.Запържете я на трохи в олиото и добавете ситно нарязания лук и чесън. После сложете настърганите моркови. Рабъркайте до омекване на зеленчуците. Сложете виното,доматения сок и разтворения в 100 мл. вода бульон. Оставете течността да изври.Овкусете с подправки по ваш вкус- аз слагама малко чубрица и черен пипер, сол.Прехвърлете каймата в тавичка и отгоре разстелете картофеното пюре.Запечете в загрята фурна за около 40 минути. Оставете леко да се охлади, за да се реже по-лесно.
Много обичам! Страхотен се е получил.
ОтговорИзтриванеЗащо така не получавам известя за новите ти публикации? Какво си променила?
Поздрави!
Нищо не съм променяла, виж в твоите настройки:)
ИзтриванеОбичам го!
ОтговорИзтриванеЧудесен е станал, Траянче!
Хубаво настроение!
Изглежда чудесно и е алтернатива на мусаката, когато поомръзне :))
ОтговорИзтриванеТраянче, определено това ме впечатли, защото в къщи все се чумерят на традиционната мусака. Изгежда вкусно и ще го приготвя. Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеооо, много вкусно изглежда! Бих пробвала с телешка кайма.
ОтговорИзтриванеСтрахотен се е получил Траянче. Изгежда много вкусно и ще го опитаме задължително.:)
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Точно това ми се въртеше в главата днес и мислех да се ровя за рецепта.
ОтговорИзтриванеЗаписвам си твоята, Траянче. Благодарности!
Благодара ви!
ОтговорИзтриванеМного е вкусен този пай! За утре май ще си приготвя един със соева кайма...!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Много апетитно, Траяна,
ОтговорИзтриванечудесен вариант си избрала, а в твое изпълнение - страхотен!
Сърдечни поздрави, хубави и усмихнати зимни дни, Диана
Траянче, както ми се хапва нещо соленичко в момента с огромно удоволствие бих изяла едно голямо парче от този вкусен пай. Чудесен е и с тази примамлива коричка ммммммм...... и малко разтопен кашкавал отгоре.........
ОтговорИзтриванеИзчезвам преди да окапя клавиатурата.
Прекрасна нова седмица!
Чуден е , Траянче!
ОтговорИзтриванеЧудесен пай,Траяна!А какво си шприцовала към порцията?
ОтговорИзтриванеС пожелание за слънчев и ползотворен ден! :)
Малко заквасена сметана е чудесно допълнение:)
ИзтриванеВкусно!
ОтговорИзтриванеИ аз отдавна не съм правила такова пайче, та добре ме подсети...Ама виж досега вино не бях слагала, обаче така като гледам ще е супер допълнение (-:
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Много вкусен пай! Малко по-различен и интересен вариант на мусаката!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотен овчарски пай, Траянче! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеА тоя доматен сок къде да го слагаме не разбрах? Да го пия докато ям пая ли? Преглеждайте нещата преди да ги качвате
ОтговорИзтриванеМоже и да го пиете:) Благодаря за забележката, пропускът е мой, оправи го:) Да ви е сладко!
Изтриване