събота, 13 октомври 2012 г.

Пилешко и сирене в орехова коричка

Когато Роси от Кулинарен еликсир пусна тази рецепта, знаех, че ще я направя веднага:) Много апетитно, бързо и изумително вкусно, както всичко, което съм видяла и яла при нея:) Роси, сега освен тестото с мляко започвам с хвалбите на основни ястия, готви се:)
Тъй като нямах пилешко филе, а бутчета, реших да ги нарежа на парчета и да ги панирам, като предварително леко сварих, за да съм сигурна, че няма да останат сурови. Имах и съвсем обикновено сирене, така че не стана нужда да го замразявам, за да не се разпадне:)



Продукти:

Пилешки бутчета, нарязани на 3 части/ или пилешко филе на хапки/
300 гр. сирене
сол, черен пипер

За ореховата коричка:

2 яйца
1ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. смлени хлебни трохи

Бутчета леко сваряваме и отцеждаме / Ако ще печем филе, няма нужда от варене/.Овкусяваме със сол, черен пипер, по желание къри. Разбиваме яйцата, в отделна чиния смесваме орехите с хлебните трохи, в друга слагаме брашното. Сиренето нарязваме на порции по желание. Потапяме пилето първо в брашно, после в яйце, и накрая в ореховата смес. По същия начин процедираме и със сиренето. Поставяме в тава, застлана с хартия за печене и поливаме с тънка струйка олио или зехтин. Печем в силно загрята фурна до златисто. Поднасяме с любим сос, аз избрах леко лютиво къри и си пасна идеално.
Да ви е сладко!

13 коментара:

  1. Чудесно предложение, изглежда много апетитно, а и тези капчици сосче неустоимо приканват да се грабне виличката...

    ОтговорИзтриване
  2. Траянка, много вкусно изглеждат в тази орехова премяна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче, страхотна панировка !
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно изглежда тази порция в чинийката! Приятна вечер и хубаво утре! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Чудна вкусотия Траянче!
    Прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Траянче, изглеждат много вкусно!!!
    И аз каквото съм опитала от Роси, съм останала възхитена!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. С тази орехова коричка не може да не са апетитни! Изглеждат толкова вкусно!
    Траянче, поздрави и приятен неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Много интересна рецепта, постоянно научавам нови неща! Прекрасно е! Поздрави , Траяна!

    ОтговорИзтриване
  9. Последната снимка е трепач, Траянче! Поздравления за вкусотиите, които си поднесла вкъщи :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, Траянче и тук са супер апетитни тези пилешки хрупкавелки. Приятна неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Щом има и орехчета , значи е много вкусно :) ! Супер изглежда !

    ОтговорИзтриване
  12. Много ви благодаря, момичета! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. Траянче,сърдечни благодарности за хвалбите по мой адрес,така ме зарадва!
    Много ми е драго,че ти е харесала рецептата!Безспорно и с бутчета,и с краве сиренце ще се е получила чудна вечеря!
    Поздрави и хубав вторник!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)