вторник, 29 ноември 2011 г.

Хрупкави картофки

В тези студени дни, когато нямаме много време, винаги ни се иска нещо набързо приготвено, но обезателно да е вкусно:)
Е, тази рецепта е именно такава.  Каза ми я моя добра приятелка и аз веднага се възползвах:) Креми, благодаря ти много!
Нужни са ви килограм картофки и подправки по избор. Тези, които постят, също могат да се възползват от нея.
Продукти:
Картофи - около килограм, може и повече
Сол, сух копър, чесън на прах или пресен - една -две скилидки,
червен пипер, щипка лют пипер,
1-2 с.л. галета, черен пипер, олио

Приготвяне:

Включете фурната да загрява и си пригответе намаслена тава с олио. Обелете картофите и нарежете на едри полумесеци. Разбъркайте всички подправки и хубаво оваляйте  в тях картофите. Изсипете ги в тавата, капнете още малко олио и запечете до златисто. Подправките полепват по картофките и става една чудесна хрупкава коричка, подходяща за всяко питие:)
Да ви е сладко!



21 коментара:

  1. Много хрупкаво и вкусно звучат :).... Благодаря Traiana , ще ги приготвя тези картофки за моя Роби ,на него му дай само картофи да яде и няма да му омръзнат :))) ...Спокойна и топла вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Много са апетитни! Ще пробвам и аз да си направя такива.

    ОтговорИзтриване
  3. Наздраве Траянче ти казвам с една биричка и си бодвам от твоите вкусни картофки:)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно попадение и без да са пържени!
    Поздрави, Траянче и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ги обичам, даже ги правя със варени картофи когато ми останат.

    ОтговорИзтриване
  6. И аз търсех нови идеи за картофки , че ги обичат и малки и големи.
    Благодаря , Траяна!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви, момичета и наздраве:)

    ОтговорИзтриване
  8. Изглеждат страшно апетитни!!!Ще ги пробвам!Благодаря ти,Траяна!

    ОтговорИзтриване
  9. Със сигурност са страхотни,хрупкави и много ароматни!Благодаря,че ми ги припомни,Траянче,отдавна не съм правила!
    Наздраве и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  10. В къщи картофките за на почит, без значение как са приготвени. Твоите изглеждат много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  11. Много апетитни са, Траяна! правя по подобен начин пресни малки картофки, ще опитам и твоята рецепта. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Щом има чесънче съм винаги ЗА... много апетитно изглеждат Траянче.
    Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Чудно изглеждат тези хрупкави картофки Траянче! Обичам картофи във всякакъв вид и форма, ще изпробваме и твоите :)
    Чуден ден и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  14. много хубава рецепта, звучи страхотно и аз ще я пробвам, много обичам картофи - картофи на 1001 начин :)

    ОтговорИзтриване
  15. Картофите са лесни и вкусни-сигурна съм.Поне не се пържат-благодаря ти,Таянче за рецептата!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  16. Много обичам картофи, а твоите са така изкушаващи...
    Чудесна рецепта, Траяна.
    Поздрави, благодаря и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  17. Наистина чудесна идея за нещо бързо и лесно, особено при неочаквани гости. Често се събираме по комшийски със съседите без предварителна уговорка и на няколко пъти ме изненадват с празен хладилник. Картофи винаги има разбира се, но сурови :)

    ОтговорИзтриване
  18. Чудно ще вървят с биричка и вурсчета! Наздраве :)

    ОтговорИзтриване
  19. Бих си хапнала такива сега за обяд, благодаря за рецептата и снимката.

    ОтговорИзтриване
  20. Картофите са едно от задължителните хранителни продукти,които трябва да има на масата независимо под какъв вид ги готвим.Благодаря за тази страхотна статия и се надявам да не спирате да ни пишете.По този начин картофки не съм правила, но като гледам на снимката всичко е чудесно. С този приятен загар...само се притеснявам, дали ще успея да получа такава хрупкава коричка, за колко време трябва да ги готвя или това вече е относително.Може би и едни пилешки хапки и една халба бира всичко ще е ок пред телевизора вечерно време.Един ден поне малко нездравословна храна.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)