Всеки е правил кифлички, по най - различни рецепти. Аз също съм изпровала различни варианти, но винаги , когато хубава рецепта ми грабне окото, запрятам ръкави и задължително пробвам. Този път ме провокира Дидка, защото много убедително твърдеше, че това са най - пухкавите и меки кифлички на света. Така си е, няма грешка - от това тесто кифличките стават пухкави и не се втвърдяват/ не че в нас някой чака , обикновено нищо не остава/, аз обаче оставих едничка до другия ден, наистина не изсъхна.
2 яйца и 1 белтък (жълтъка + 1-2 с.л. вода се разбъркват и се оставя за намазване на кифличките.)
1 ч.ч. разтопена свинска мас
6 с.л. захар
1 ч.л. сол
30 г мая(малко повече от половината кубче от 40г)
2 ч.ч. топло прясно мляко
брашно за умерено твърдо тесто
Приготвяне:
Маята се разтваря в малко топло мляко плюс 1с.л. захар. Яйцата се разбиват, добавя се шупналата мая, останалата захар, маста, солта и млякото. Замесва се меко тесто и оставя за около 30 мин да втаса. Готовото тесто се разделя на топки, всяка се разточва и нарязва на триъгълници. Завиват се кифлички с плънка по избор. Аз направих с кашкавал и шунка, разбира се и с шоколад. Нареждат се в тава , застлана с хартия и намазват с жълтък. Отгоре поръсете със сусам или мак. пекат се в загрята фурна на около 200 градуса.
Траянче, страхотни кифлички си направила, пухкави, със златен загар. :-)) Чудесно е, че стават с различна плънка, скоро ще трябва да правя разни нещица, даваш ми страхотна идея.:-))
ОтговорИзтриванеКогато имаш време, заповядай при мен, чака те една награда.:-)
Сърдечни поздрави и уютни есенни дни!
Страхотни, аз не съм правила кифлички, но бих се пробвала!
ОтговорИзтриванеМного апетитни изглеждат кифличките!
ОтговорИзтриванеНе съм правила с мас, но зимата ще пробвам с прясна.
Хубава вечер на теб!
Ама така апетитно изглеждат,че много,много ми се доядоха!
ОтговорИзтриванеТраянчеее,браво!страхотни кифлички:)
Чакай и аз да се пресегна за една кифличка,докато не сте ги разграбили!Ама чудни си ги направила,Траянче,много ми харесват!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Еха, какви са пухкавки!
ОтговорИзтриванеИ аз наскоро се бях сетила за кифлички, но още не съм пристъпила към действие. Записвам си рецептата.
Чудесни са, Траянче!
ОтговорИзтриванеНавяват ми скъпи спомени за дома!
Мама ми прави такива, а аз ги хапвам с удоволствие!:)
Сърдечен поздрав!
Ммм Траяна, чудни кифлични, точно си мислех каква закуска да направя на малките :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Великолепни са кифличките, Траяна!
ОтговорИзтриванеНе съм ги правила с мас, но предполагам, че са страхотни и като вкус.
Благодаря за чудесната идея и рецепта,
поздрави и усмихнати почивни дни, Диана
Уха, Траяна! С удоволствие си вземам от тези кифлички;-)
ОтговорИзтриванеЧудесни кифлички, направо са неустоими ще се пробвам да ги направя и аз!
ОтговорИзтриванеСъвършени са кифличките, Траяна! Ще ги изпробвам, благодаря за споделената рецепта! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеЧудесни са тези кифлички!
ОтговорИзтриванеЩе трябва да намеря мас, защото с нея стават пухкави!
За сега взимам една от снимката!!!!
Eх, от години не съм правила кифлички, а тези изглеждат толкова апетитнооооооооооооооооо.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са Траяна.
Приятна нова седмица!!!
В момента Ви пиша седейки на дивана и похапвайки тези прекрасни кифлички.Уникална рецепта, толкова са пухкави незнам как ще дочакам мъжа ми и детето за да ги опитат :) Благодаря за страхотната рецепта Траяна вече е една от любимите ми.С удоволствие ще разгледам и другите почвам да ги правя наред :) Поздрави
ОтговорИзтриванеУникална рецепта Траяна ! Току що ги приготвих незнам как ще дочакам мъжа и детето да ги пробват :) Вече е една от любимите ми рецепти и ще я приготвям често. Наистина са уникално пухкави и мекички!!!Сега ще прегледам и другите рецепти и се залавям за следващо кулинарно изкушение.
ОтговорИзтриванеМерси за вкусните предложения
Много се радвам, че са ви харесали!
ИзтриванеТази рецепта я знам и с преди я правех с мая. Но сега само с домашна заксваска и става още по вкусна, един ден ако имам време ще пусна моята интерпретация. Поздрави Трянски.
ОтговорИзтриване