събота, 13 август 2011 г.

Пипер с мляко

Отдавна искам да покажа тази рецепта, защото едва ли е разпространена, а е много вкусна и бърза за приготвяне. Това лятно ястие се приготвя за броени минути и е много вкусно. Зная за него от майка ми, а тя навярно от баба.
Продукти:
5-6 зелени пиперки

200 гр. прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
2 яйца
2с.л. олио
Приготвяне:
Пиперките се изчистват от семките и нарязват на жулиени около 2-3 сантиметра. Запържват се в олиото, докато омекнат. Налива се прясното мялко и изчаква да заври. Съдът се маха от котлона, посолява се и застройва с двете разбити яйца.
Солта задължително се поставя накрая, за да не се пресече млякото. Ястието се консумира топло или охладено.
Да ви е сладко!
И една наградка от Жани, вижте нейния блог:)

13 коментара:

  1. Наистина много интересно предложение, Траяна, вкусът му сигурно е много необикновен. Представям си го като нещо средно между млечна супа и бъркани яйца с чушки... интригуваща комбинация и си заслужава да се пробва! Аз лично го срещам за първи път, за кой регион на България е характерно това ястие?

    Поздрави и прекрасна съботна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Мария!
    Аз съм от Добруджа и ястието е оттам. Не зная дали е характерно, защото баба ми бе завършила кулинарно училище навремето и знаеше много гозби, които в Добруджа не бяха и чували:)
    Хубав уикенд и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз за пръв път чувам за подобно нещо, но ми звучи добре, а и щом ти казваш, сигурно е много вкусно! Всичките продукти са налице, остава само утре да ги забъркам :)
    Мерси за рецептата и хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Федорка, и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Траяна,много интересно и вкусно звучи!Никога не съм го правила!Ще го пробвам!Благодаря за рецептата!Поздрави и хубава неделя:)

    ОтговорИзтриване
  6. Траяна, много интересна рецепта - не мога да си представя вкуса й, но след като е препоръчана от теб - ще я изпробвам!
    Поздрави и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. За първи път чувам и аз това ядене, много интересно звучи! Любопитна съм как ли да е на вкус, ще го опитам. В кой край на България се готви?
    Лек ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви, момичета!
    В Добруджанския край:)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря за тази чудесна рецепта, Траяна -
    тя е новост и за мен, но определено би била по мой вкус, впечатли ме и ще се опита:)
    Сърдечни поздрави и усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. Дано ти хареса, Диани!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Наистина впечатляваща рецепта! И аз не съм я срещала, но ястието изглежда много апетитно.

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ти, Ели, наистина е вкусно:)

    ОтговорИзтриване
  13. И на мен много ми харесва какзвучи тази рецепта, Траяна!!! А наградата ти е много красива - честито!!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)