сряда, 27 април 2011 г.

Една визита в Полша


Точно преди Великден имах удоволствието да посетя Полша за втори път. Освен забележителностите, разбира се, снимах и доста от националната им кухня. Вкусът е различен, не ни допадна особено, но пък имаше какво да се види. Моите кулинарни снимки бяха обект на шеги през цялото време, защото се оказа, че имам по една снимка на замък, но цели 17 на един огромен мъфин, който ни предложиха в единия самолет:) Ами наистина множко, но нали трябва да уловя най-добрия ъгъл:)
По- интересно за всички нас - българите се оказа самият начин на поднасяне на ястията. Към 18 часа вечерта бе сервирана вечерята - супа, ястие и десерт. След половин час се оказа, че сега идва ред на прочутата полска водка. А към нея... пак вечеря! Голям смях. Нямахме вече място за нищо, а като се започнаха едни шунки, наденици, торти и каквото още ви дойде на ум. Хапнахме, колкото да не обидим домакините и да опитаме тяхната кухня. Ама, от нашето по-хубаво няма - първо ракийца и салатка, после здравото ядене:) Каква е тази работа - отзад-напред?.. Или, както си казва Бай Ганьо :"Шарен свят - хора, къщи, салтанати...":)



7 коментара:

  1. Много обичам пътеществията и срещите с различни култури и обичаи. Беше ми интересно да науча за Полша. В интерес на истината, си мислех, че те не се различават много от нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Да ти кажа, Ели, особено вкусово, доста се различават.Пък финансово- да не говорим.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз предлагам да разделиш снимките и да напишеш кое какво е. Так като ги гледам само мъфина различавам :), нали е голям веднага ме впечатли. Ей това дето е посредата, червеното с бялата топка какво е? Много е красиво.

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна, красиви снимки и хубав разказ :)Всеки си снима каквото му е по душа :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, това е крем със сметана и малинов сос.
    Нямам много време да разделям снимките.Лично ще ти кажа едно по едно всяко ястие:)

    ОтговорИзтриване
  6. Траяна,страхотно зареждащо е да пътуваш,много се радвам,че си го направила и ти е било интересно не само от туристическа гледна точка,а и от кулинарна!

    Поздрави и приятни събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти, Еликсир!
    Хубав уикенд и на теб!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)