ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
5 с.л. мед
1/2 пакетче канела
1ч.ч. смлени орехи
1ч.л. сода за хляб
Глазура:
150г. шоколад
30 г. масло
брашно, колкото поеме за меко и нелепнещо тесто - при мен около 6/7 чаши
Нека да е слънчева и усмихната, както и много вкусна! Както винаги казвам "Пролет пукна, ние -не! Да си хапнем от сърце!":)
Рецептата е на Илианка, но с доста повече брашно при мен, защото пое повечко.
Продукти:2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
5 с.л. мед
1/2 пакетче канела
1ч.ч. смлени орехи
1ч.л. сода за хляб
Глазура:
150г. шоколад
30 г. масло
брашно, колкото поеме за меко и нелепнещо тесто - при мен около 6/7 чаши
Приготвяне:
Яйцата, захарта, олиото, меда , канелата и содата се разбиват. Прибавят се и орехите. Накрая се замесва тестото. Разточва се и се режат кръгчета с дебелина 4 мм, които се надуват при печене.
На мен тестото ми излезе доста и накрая направих и цветенца или звездички май се получиха:)
Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня и меденките се потапят или намазват. Оставят се до изсъхване на глазурата. Сещате се, че децата не чакаха нищо да съхне:)
Любимите ми лакомства от детските години :-)
ОтговорИзтриванеНевероятно апетитно изглеждат!
Усмихнат ден :-)
Благодаря ти , Миленка и на теб!
ОтговорИзтриванеОще едно изкушение си приготвила, Траяна! Много закачливи и красиви, а и неустоимо вкусни! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Благодаря ти, Ева! Поздрави и на теб!
ОтговорИзтриванеЗдравей Траяна, нещо не мога да пиша кометар от профила си в wordpress. Но това е явно общо неразбирателство между google & wordpress. Както и да е, исах да те поздавя с пролетта и невероятно вкусните меденки, които си ни показала!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Маги :)
Благодаря ти, Маги! Чакам адреса ти, за да ти пратя подарък!
ОтговорИзтриване