събота, 12 март 2011 г.

Кашкавалки

Днес гостувам на Ели от "Уверена в кухнята". Нейните кашкавалки правих поне 100 пъти:)Много сполучливи, бързи и лесни.
Продукти:
Продукти:
150 мл. топло мляко
150 мл. топла вода
25 гр. мая за хляб
50 г. разтопено масло
1 белтък
1 с. л. захар
1 с. л. сол
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно

Продукти за плънката:
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
1 яйце

и още:
1 жълтък
1 с. л. олио
сусамово и маково семе за поръсване

Приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко и водата, прибавете маслото, белтъка, солта и захарта. С брашното замесвате меко и еластично тесто. Оставете на топло за 30 мин. да втаса. Трябва да удвои обема си.Втасалото тесто се разточва на кора с дебелина около 1 см. За плънката трябва да настържете кашкавала и сиренето и да ги смесите с разбитото яйце. Нанесете плънката върху разточената кора.  Завивате кората на руло и разрязвате на кръгчета с дебелина около 2 см.
Подредете рулцата в тава застлана с пекарска хартия и ги оставете за около 30 мин. да втасат.
Намажете всяко рулце с жълтъка разбит с 1 с. л. олио. Поръсват се с маково или сусамово семе и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

9 коментара:

  1. Пухкави и много вкусни изглеждат тези кашкавалки, Траяна! Записвам си рецептата за следващия уикенд :)

    Слунчева и усмихната неделя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, Траяна! С чудесен златист загар, вкусна плънка и в майсторските ти ръце няма как да им се устои. :)
    Сърдечни поздрави с пожелания за хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви ,дами!
    Вкусен уикенд и от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна, изглеждат толкова апетитни!Поздрави, ще ги пробвам, когато имам време:)

    ОтговорИзтриване
  5. Траяна благодаря за доверието :))) Много се радвам,че ги харесахте. А твоите са толкова апетитни, наистина със страхотен загар...мммммммм :))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, как ми се приядоха... Утре се заемам с мисия "Кашкавалки". Дано да станат хубави, предвид кулинарните ми умения...

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте,преди малко ги направих и станаха.....превъзходни!С едно допълнение,че преди да сложа плънката намазах,разточеното тесто с разтопено масло!Усех на всички

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)