петък, 4 март 2011 г.

Свинско с гъби и картофено пюре

Обичам да готвя, обаче все по-често нямам никакво време. Бързата кухня ми е винаги добре дошла. Свинското е на особена почит у нас, независимо под каква форма, стига да не е сурово:)Ето и продуктите за бързо свинско с гъби, може и без гъби:
1 кг. свински врат или бут
300 гр. гъби
2 глави лук
1ч.ч. вино/бяло, червено, каквото имате/
олио, червен, черен пипер,сол, малко чубрица
Приготовление:
Нарязваме свинското на едри хапки и запържваме в сгорещеното олио.Добавяме нарязаните на едро лук и гъби.Разбъркваме и задушаваме за 5 минути. Прибавяме черния и червен пипер, виното и около 1ч.ч. вода.Оставяме на слаб огън , докато се изпари течността.Накрая посоляваме и добавяме чубрицата.
Поднасяме със зелена салата или както в случая с картофено пюре.

1 коментар:

  1. Анонимен9 юни 2013 г., 21:28

    Браво, Траянче, както винаги много оригинална украса! Твой верен фен - Биляна

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)