неделя, 6 февруари 2011 г.

Бутер - ромбчета

Тези красиви ромбчета показа Жак Пепен в едно от предаванията си. Не помня как ги нарече, затова ги представям така. Стават бързо и изглеждат красиво.

Продукти:
Бутер тесто
Сладко
Захар за поръсване

Приготвяне:
Тестото се разточва на набрашнена повърхност и нарязва на квадрати. Във всеки вътре се отрязва, но не докрая по - малко квадратче. Докрай срежете две противоположни ъгълчета, промушете едно в друго крайчетата и ще получите красив ромб. Напълнете със сладко, поръсете със захар и изпечете в загрята фурна на 200 градуса.
Могат да се напълнят и със солена плънка по желание.


7 коментара:

  1. Изглеждат много ефектно! А и бързото им приготвяне ги прави особено привлекателни :-)

    Поздрави, Милена

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Миленка!
    И бързо свършват:)

    ОтговорИзтриване
  3. ммммм страхотни са, веднага се черпя една виртуално :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Ааах, харесват ми! Благодаря за споделената идея, ще се възползвам непременно, Траяна!

    ПОздрави и пожелание за усмихнати, ведри и все така вкусни дни :-)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз ти благодаря за хубавите идеи! Поздрави и то мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно, при първа възможност ще ги пробвам.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)