неделя, 30 януари 2011 г.

ПРАСЧОВЦИ




Страхотно тесто, невероятен вкус и забавление за всички у дома, не само за децата. Рецептата видях тук и пак там ще откриете подробно описание на изработката на тези сладки прасчовци. Няма да ги обясня по - добре от Мария, затова вижте ги в нейния блог. А сега необходимите продукти:
250 гр. кисело мляко
200 гр. стопена свинска мас
40 гр. прясна мая
250мл. топла вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 яйце за намазване
Брашно за меко тесто
Черен пипер за очички
Дървени шишчета
Приготовление:
Поставете маята в съд, добавете захарта и малко топла вода + 1-2 с.л. брашно , да шупне.
Изсипете млякото, маста, водата в съда , в който ще месите, добавете шупналата мая и солта. Прибавете брашно и направете меко тесто. Оставете го да втаса за около 30 минути на топло, покрито с кърпа.
Разделете го на топки, колкото прасенца искате да си направите. Оставете си тесто за ушички, опашки и зурлички. как да ги направите вижте тук. Закрепете ги с дървени шишчета, за да не се разпаднат при втасването и печенето. Намажете с разбито яйце. Отново оставете да втасат и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.
А ето и малкото диваненце с неговото си прасенце:)

От Vkusnotii

3 коментара:

  1. Ех каква усмивка! Очарователен е, да го нацелуваш от нас! Прасчовците са 6 точки!
    Поздрави и лека седмица! :)
    Маги

    ОтговорИзтриване
  2. Много сладки прасчовци! Креативно и идейно! :-)
    А твоето "диваненце" е много чаровно :-) Красавец е от сега!

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви , дами. Това е малкото диваненце, каката ще покажа друг път. Поздрави и на Вас!А, Миленка, все още има незаети места в "Предай нататък". Можеш да се включиш!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)