неделя, 23 януари 2011 г.

Таралежки

Тази рецепта помня още от детството си, защото вкусните таралежки бяха специалитет на мама.
Продукти:
1 пакет бишкоти
1 п. масло
100 гр. пудра захар
200 гр. смлени орехи
1 ванилия
100 гр. прясно мляко
1 с.л. захар
Мармалад по избор
За украса:
Шоколадови солети, лимонови резанки, цветни пръчици, кокосови стърготини
Приготвяне:
Стоплете леко млякото и добавете лъжица захар, да се разтопи. Нарежете бишкотите на 3 части всяка. Слепете ги две по две със сладкото. Топнете в млякото и омажете от всички страни в разбития крем от маслото, пудрата захар и ванилията. Оваляйте полученото топче в смлените орехи и по желание в цветни пръчици или стърготини.
От Кулинар

Ако Ви се украсява, направете си таралежчета със сладки солети, резанки, бонбонки и каквото друго се сетите. Оставете таралежките поне за час в хладилника, за да стегнат.
От Кулинар

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)