петък, 14 януари 2011 г.

Пилешка супа с крутони

Продукти:
Бялото месо от пиле
2 картофа
1 топка фиде
1 морков
1 главичка лук
1с.л. подправка за пиле на "Маги"
1-2 с.л. олио
Подправки - сол, черен пипер, лимонов сок
За крутоните:
2 филии хляб
3 с.л. олио
1 яйце
Приготовление:
Сварете месото и нарежете на кубчета. Използвайте готовия от него бульон, изсипете го в тенджера и добавете олиото, нарязания на ситно лук, картофите на кубчета, моркова , също нарязан. Когато сместа ви заври, добавете фидето и месото. Накрая поставете подправката "Маги". Тя дава приятен вкус и невероятен жълт цвят на супата, както от домашна кокошка. Варим около 20 минути. Като поизстине, аз застройвам супата с разбитото яйце и добавям малко сол, защото подправката също е солена.
Докато супата се вари, пригответе си крутоните. Нарежете на кубчета хляба и запържете в олио за 5-6 минутки, докато станат златисти. Разбърквайте ги постоянно, за да не загорят.
Пуснете по няколко крутона във всяка порция супа, непосредствено преди поднасяне, за да останат хрупкави. Добавете лимонов сок и черен пипер по свой вкус.
От Traiana's kitchen

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)