понеделник, 17 януари 2011 г.

Ребърца с лучени кръгчета

Продукти:
1-2 кг. свински ребра
100 мл. бяло вино
1 с.л. мед
3 с.л. кетчуп
сол, черен пипер, олио

За лучените кръгчета:
2 - 3 глави стар лук
1 ч.ч. брашно
щипка сол
1 яйце
1с.л. олио
1/2 ч.ч. вода
Приготовление:
Измийте и подсушете ребрата. Оваляйте в подправки по ваш вкус. Наредете в тавичка с малко мазнина. Налейте виното и вода до половината на ребрата. Печете на 200 градуса около 40-50 минути. Разбъркайте меда и кетчупа и сложете на слаб огън да се получи хомогенна смес, но бе да завира. Извадете ребрата и намажете отгоре с тази смес. Запечете за още 10 минути.
Докато печете ребрата, направете гарнитурата от лучени кръгчета. Обелете лука и нарежете на колелца. Направете си смес от брашното, водата, солта и олиото. Накрая добавете разбития на сняг белтък. Получава се пухкава смес, на гъстота като кексово тесто.
Загрейте мазнина в тиган, потапяйте лучените кръгчета в тази смес и пържете до златисто. Изцедете върху решетка или кухненска хартия. Сервирайте заедно с ребрата, докато са топли.
От Traiana's kitchen

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)