понеделник, 10 януари 2011 г.

Целувки... за всички

Това е бърза и лесна рецепта и ще я направи и дете, стига да поиска.Скоро правих парфе от жълтъци и ми останаха 5 белтъка, така че забърках тези целувки.
Продукти:
5 белтъка
150гр. захар
5-6 капки оцет
Орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците с оцета за няколко минути, после прибавете захарта и бийте, докато станат на гъста пяна. Как да разберете дали са готови? Просто обърнете купата с дъното нагоре. Ако белтъците не се плъзгат, а стоят като залепени:), значи са готови. Сега сложете фолио в тавичка, капнете малко олио и разнесете по цялото фолио на дъното със салфетка или четчица. Напълнете белтъчената смес във шприц , поставете орехова ядка в тавата и върху нея шприцовайте каквато формичка си поискате. Ако не обичате орехи, просто не слагайте. Не добавяйте обаче смлени орехи към сместа, защото са тежки и тя веднага ще спадне.
Ако не ви се играе с шприца, тогава просто с лъжица оформете големи топчици, цветенца ,въобще фигурки или по -мънички, това е по желание.Загрейте фурната на 100 градуса и сушете/ не печем/ на същите градуси около час, докато добият златист цвят.
От Traiana's kitchen

2 коментара:

  1. какво означава да ги сушим,а не ги печем?

    ОтговорИзтриване
  2. Ами на тези градуси си е чисто сушене или хайде печене:)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)