понеделник, 10 януари 2011 г.

Пълнена рибица

Тази рецепта открих случайно при Пепи, която се оказа не само страхотна кулинарка, но и заралийка:)
Продукти:
1 рибица от свинско месо
50 мл соев сос и бяло вино
щипка черен пипер, червен пипер, сол

За плънката:
250гр. гъби
2 глави лук
50 мл бяло вино
сол на вкус, щипка черен пипер
100 гр. топено сирене и 50 мл готварска сметана
малко олио

Нарежете парчето филе на резени , като ветрило, без да срязвате до края. Оваляйте го добре в подправките, виното и соевия сос и оставете да се маринова за няколко часа в съд или завито с фолио.
Запържете лука, добавете гъбите, колкото да омекнат, добавете топеното сирене и сметаната. Поставете рибицата в тава и сипете във всеки прорез от плънката. Ако ви остане от нея, добавете я в тавата и залейте с останалата марината и малко вода + малко бяло вино. Завийте с фолио и печете на 200 градуса около час. После махнете фолиото и запечете до кафяв загар за още 10-15 минутки.
Ако ви се играе допълнително, направете си картофено пюре и поставете рибицата върху него. Запечете и няколко глави чесън, които също стават доста вкусни, освен че служат за декорация на цялото ястие.
От Traiana's kitchen

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)