Предлагам ви много лесни и ефектни гнезда с яйчица. Ако искате, може да добавите и пиленца, цветенца, каквото си решите.
210 гр. пресято брашно
100 гр. пудра захар
1 яйце
40 гр. какао
75 гр. меко масло
5 гр. бакпулвер
щипка сол
2-3 с.л. студена вода
Преса за чесън!
За украса - течен шоколад, цветенца, шарени яйца/ има ги в големите вериги/
Приготвяне:
Сложете брашното, какаото, захарта, солта и бакпулвера, размесете. Добавете яйцето и маслото. Започнете да стривате всичко на трохи. Добавете и водата, за да стане топка тесто. Слагайте в преса за чесън по малко и шприцовайте върху хартия за печене. Нужни са около 3 преси за едно гнездо. С малка капачка или с пръст натиснете в средата, за да се оформи вдлъбнатина. Изпечете на 180 градуса за около 12-14 минути. Гледайте да не прегорят. Аз направих и една доза без какао, за да приличат на сламени гнезда, като вместо грамажа на какаото, увеличих този на брашното.
Оставете да се охладят. Напълнете с течен шоколад и декорирайте по желание.
Да ви е сладко!
Чудесни са :)
ОтговорИзтриванеСветъл Великден, Траянче! Нека в сърцето ти царува само светлина, в дома – уют и благополучие,
ОтговорИзтриванена теб близките ти желая здраве и радост!Много сладурски са тези гнезда! Поздрави!
Чудесна идея, Траянче, аз имам преса за картофи, май още по-лесно ще стане с нея.
ОтговорИзтриване