петък, 15 декември 2017 г.

Бисквити с шоколадово сърце



Кой не обича маслени бисквити? Аз определно обожавам, нищо че не ми се лепят, където искам :) От известно време в училището на сина ми излезе мода да се носи храна от къщи. То каква ли мода, ама сега се сетиха. Преди не мога да го накарам да си вземе сандвич, сега иска за цялата седмица да има нещо, което да носи. Кекс, дето не близваше, сега му е фаворит. И тъй като спортува здраво, все налита на нещо сладичко. Правят се през уикенда едни тави със сладки, соленки, кексове и цяла седмица се прехранва. Джобните се пестят за незнайно какво :).
Единственото мое условие е да бърка, което може сам или с моя помощ. Тези сладки си ги направи сам. С малките пръсти ги навъртя за нула време.

Продукти за около 40 броя/ зависи от големината/:

125 гр. масло на стайна температура
70 гр. пудра захар
3 жълтъка
250 гр. брашно
щипка сол
1/2 пакетче ванилова захар или 2 ванилии
100 гр. шоколад
100 гр. лешници или орехи

Приготвяне:

Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем с миксер. Един по един се добавят жълтъците, ванилията, солта. Накрая се слага  брашното и се омесва тесто. Оставя се за около час. Ние за около половин. В това време начупихме шоколада и опекохме орехите.
От готовото тесто се правят еднави топчета, приплескват се на кръгла питка и се слага парченце шоколад в средата. Отново се прави топче и нарежда в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса до порозовяване. В това време разтопяваме малко шоколад и намазваме всяка бисквита с него, а отгоре поръсваме със смлените ядки.
Докато са топли, шоколадът вътре е течен, после се втвърдява, но пак са много вкусни.

Да ви е сладко!

Източник

4 коментара:

  1. О, моля те не слагай такива първи снимки:), че са страшно изкушаващи с този намигващ шоколад. ЧУдесни бисквитки. Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, шоколадовото сърце ме грабна определено :)

    ОтговорИзтриване
  3. Това е фантазия... Неустоими са Траянче!
    Обожавам маслени бисквити, а и с шоколад...
    Благодаря, поздрави за теб и прекрасни предпразнични дни!

    ОтговорИзтриване
  4. О, с шоколадово сърце, кой би им устоял?

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)