Или просто омлет, но поднесен по различен и ефектен начин. Нищо особено в приготвянето, особено ако бързате и ви чакат гладници.
Продукти за 2 порции:
4 яйца
1 стрък лук
1 морков/ по желание/
сол, олио, черен пипер
4 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
Отделят се жълтъци от белтъци и се разбиват в отделни купички. Към тях се слагат по 2 с.л. мляко, ситно нарязания лук и морков/ аз го пропуснах/, подправките. Тиганът се намазва с четка или салфетка леко с олиои загрява на умерен котлон. Моят има 9 степени, готвих на 4,5.
Пригответе си широка шпарула или щипки за лесно навиване на яйченото руло, което ще се получи. Изсипваме 1/3 от жълтъците в тигана и завъртаме да облеят дъното. Веднага, знаете, омлетът е почти готов. Внимателно завиваме единия край на руло, но не до края. Ще видите във видеото. Изсипваме още 1/3 от жълтъците, така че да се застъпят с рулото, отново изчакваме за кратко и продължаваме да навиваме, последни жълтъци и сега вече застъпваме с белтъците отново на три пъти. Внимателно изваждаме готовото руло, което не изглежда никак фотогенично, но то и не е нужно, няма да го поднасяме така :), и оставяме да се охлади.
Режем еднакви на дебелина кръгчета. Всяко разполовяваме по диагонал и слепваме като сърца или цветя, или каквото друго ви хрумне:)
Да ви е сладко!
Много интересен омлет Траянче.Гледала съм нещо подобно в китайската кухня.Чудесно и много красиво се получава.Изгледах видеото, великолепно и много красиво предложение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ей, че сладурско :)
ОтговорИзтриванеМного ефектно ...
ОтговорИзтриванепролетно цветно, красиво и апетитно предложение, Траяна.
Обичам такъв вид идеи, а при теб ги намирам често - Благодаря ти!
Уау! Очаквах онези популярните сърчица, а ти направо ме изненада! Толкова красиво си ги оформила, Траянче, прекрасно предложение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного симпатично:)
ОтговорИзтриване