вторник, 4 април 2017 г.

Лесковачка мучкалица




Рецептата видях при Христина и още тогава си я заплюх:) Нали все съм по бързите действия, като мерна нещо такова, никак не му мисля. В допълнение имаше и домашна питка от предния ден, така че се получи чудна вечеря. Не се чудете, непременно пробвайте, макар че аз другия път ще пропусна бекона, не ми допада нещо ароматът, съчетан така, но това е по избор на всеки.

Продукти:

1 кг. свинско месо или пържоли
200 гр. бекон
4 глави лук
5 червени пиперки
400 гр. пасирани домати или доматен сок
Черен пипер, кимион/ ако обичате/, 4 скилидки чесеън, олио, сол, универсална подправка
Люта чушка - по желание


Приготвяне:

Месото се нарязва на по - големи парчета и се запичат на скара или грил тиган. Лукът, нарязан на едро, се запържва до прозрачност, добавят се пиперките, нарязани също на едро. Добавя се нарязания бекон, разбърква се за няколко минути и се прибавя запеченото месо. Слагат се подправките. Залива се с гореща вода, около един пръст над продуктите, и се оставя да къкри на слаб огън. Когато месото омекне и течността поизври, се добавят доматите и нарязаният на ситно чесън.Вари се още десетина минути до сгъстяване на соса и се хапва сладко :)

Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Бързо и вкусно :) Ще се пробва :)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче,
    сърбите имат чудесни ястия и скара.Та това ястие не прави изключение.Чудесно е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Оле, много вкусно! Въпреки, че я пробвах и аз, отново съм изкушена:). Наистина много добра рецепта. Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно ... при теб винаги е сладко, Траянче,
    а и Хриси го препоръчва - ще се хареса и у дома.
    За да бъде пълно удоволствието, ще се наложи и прясна питка да изпека.
    Благодаря, поздрави за двете ви!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)