Тесто е за памук погача, плетката по-различна, вкусът отличен:)
Продукти:
1ч.ч. топла вода
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.ч. олио
1 кубче жива мая
1-2 с.л. сол
1 ч.л. захар
около 800 гр. брашно
1 жълтък
Приготвяне:
Маята се разтваря в млякото със захарта, добавят се останалите продукти, без жълтъка и замесва меко, нелепнещо тесто. Другият начин е в хлебопекарната. Оставя се да втаса до удвояване на обема.Цялото тесто се разточва на правоъгълник.
В единия край се правят прорези, а в другия се поръсва сирене. Завива се на руло, а после цялото руло на охлюв и внимателно се прехвърля в неголяма тава - 20 см. Намазва се с разбития жълтък, отново втасва и се пече на 180 градуса до златисто.
Да ви е сладко!
Траянче,
ОтговорИзтриванемоя приятелка прави памук - погачата.Не е могла да се получи.Взела е рецептата от интернет.Ще и дам и твоята да пробва.А плетката наистина прави твоята погача много красива.
Поздрави !
Същото оформление ползвах за питката за 8-ми март, така си остана в папките, непубликувана. :) Интересно се получава. Много мека и пухкава ти е станала питката.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Леле, Траянче, представям си какво пухкаво и вкусно чудо е това! Честито Благовещение, с пожелание за здраве и благи вести!
ОтговорИзтриванеРазкошна празнична пита, Траянче -
ОтговорИзтриванеслънчев загар, красива оплетка и майсторско изпълнение!
Поздравления за теб, успешна и усмихната нова седмица!