Малко по-различна рецепта за пилешки дробчета от стандартните. Тъй като те са по-сухи, сметаната ги прави по-сочни и много вкусни.
Продукти:
0,500гр. пилешки дробчета
2 големи глави лук
100 гр. гъби
200 мл. доматен сок
100 мл.вино
1 морков
2 чушки
2 жълтъка
200гр. заквасена сметана
сол, черен,червен пипер, олио, магданоз
Приготвяне:
Измиваме дробчетата добре и ги нарязваме на едри парчета. В няколко лъжици олио задушаваме нарязания на едро лук, добавяме гъбите и другите зеленчуци, нарязани на едро и доматения сок. Запържваме за около 5 минути и слагаме и дробчетата. Доливаме с виното и оставяме да къкри до извиране на течността и сгъстяване на доматения сок. Разбиваме двата жълтъка със сметаната. Отместваме готовото ястие от котлона и заливаме с яйчената смес. Върнете за 2-3 минути на изключен котлон до леко сгъстяване на сметаната и махнете от печката.Разбъркваме добре, затваряме с капак и оставяме 10 минути така, за да се сготвят яйцата. Накрая поръсете с нарязания магданоз.
Вкусно :) :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно и вкусно изглежда,Траянче,
ОтговорИзтриванечудесна идея за създаване на повече сочност при дробчетата,
ще се хареса и у дома - благодаря и поздрави за теб!
Вкусен вариант, наистина изглеждат сочни дробчетата. Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриване