понеделник, 8 август 2016 г.

Бързи бухтички



Понякога сутрин глезя децата. Понякога глезя себе си с нещо по-бързо за готвене:) Тези бухтички са точно за тези дни. Бързо и лесно, но пък много вкусно - без плескане и много висене зад котлона. От две години някъде, децата ми спестяват закуската:) Ядат я към 13 часа, тогава стават. Ей, разбрани деца излязоха - в тая криза икономисват от едно ядене:)

Продукти за цялата фамилия:) :

1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1 яйце
2 ч.ч. брашно/ 220 мл./
олио за пържене

Приготвяне:

Угасете содата в мялкото, добавете яйцето и брашното, като разбърквате с вилица. Сложете в по-дълбок съд олио около 3-4 пръста да загрява. Щом загрее, намалете степента. Моите степени са 9, намалям на 7. С лъжица гребвате от сместа и пускате в олиото. Понякога се обръщат сами, понякога ги побутвам:) Това е:)
Да ви е сладко!



9 коментара:

  1. Ама да те питам като започват със закуската към обяд, не вечерят ли около 1 среднощ пък :))) Чудни бухтички! Другия път като правиш звънкай, ще донеса мармалада :)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче, чудни са! Обичам ги с мед и сирене.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм вкусно..вземам си няколко :-)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз бих се поглезила с тези бухтички!Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  5. ами чудесна си- с толкова глезене... и такива бухтички :)

    ОтговорИзтриване
  6. :))) Браво на децата:))) И моите лятото така:). Чудесни бухтички, Траянче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ей, откога търся такава рецепта. Имах я, но за съжаление си отиде заедно с моята майка и баба, които ги наричаха лангити. По-лесно ми беше да питам, отколкото да си запиша рецептата. Аз най-много ги обичах сиропирани. И, между другото, много е забавно каква форма можеш да им придадеш - като дете все ги виждах като различни животни. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)