понеделник, 13 юни 2016 г.

Чийзкейк с бял шоколад и кокос или "Рафаело" чийзкейк

Любим сладкиш у дома, многократно съм го казвала. Опитвали сме различни вариации и май всички ни харесват:) Номерът е само да има кой да чака да стегне.
 Продукти:
 250 гр. обикновени бисквити
150 гр. меко масло
200 мл. течна сладкарска сметана
300 гр. маскарпоне или крема сирене
 6-7 с.л. бял кокос
1 бял шоколад
1 пакетче желатин
125 гр. пудра захар
7-8 бонбона "Рафаело"
100 гр. кокосови стърготини допълнително за украса
Приготвяне:
 Бисквитите се натрошават ситно или смилат в блендер. Смесват се с маслото и се поставят в ринг 20 см.Аз притискам хубаво със стъклена бутилка, защото с лъжица невинаги ми се получава равномерен блат. Оставяме в хладилника за половин час , да стегне сместа. Разбиваме сметаната така, че като обърнем купата, да не пада отгоре ни:) В това време сипваме желатина в 60 мл. студена вода, оставяме го да набъбне, без да бъркаме. Към маскарпонето добавяме пудра захар и леко разбиваме с миксер, за да не се втечни. На водна баня стопяваме белия шоколад, оставяме леко да изстине и изсипваме към маскарпонето, добаваме и сметаната, кокоса. Отново леко разбъркваме с миксера. Накрая слагаме да разтопим желатина на водна баня и когато е втечнен, добавяме към крема. Изсипваме върху бисквитения блат. Заравняваме добре и веднага поръсваме с кокоса. Оставяме поне за 2 часа в хладилник да стегне. Отгоре декорираме с бонбоните. Ако нямате обаче и без тях е убийствено вкусен:)
 Да ви е сладко!
  Източник

7 коментара:

  1. Ох, много любима тортичка! А твоята версия ме кара да преглъщам и мечтая за парченце!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен десерт, много елегантен и вкусен! Поздрави1

    ОтговорИзтриване
  3. Вълшебен ... стилен, с нежен вкус и фин аромат!
    Страхотна рецепта и прекрасна визия -
    благодаря за чудесната идея и много комплименти за теб, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  4. Лято е ! Ухае на кокос! На море! На кеф! Благодаря, Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)