понеделник, 18 януари 2016 г.

Кантучини с лешници и шоколад



Такава вкусотия съм яла само донесена директно от Италия. Когато Роската от "Кулинарен еликсир" пусна рецепта , въобще не се замислих. Аз и по принцип като руса:) много не мисля:) Няма нищо сложно, а си струва всяка хапка. Роси, благодаря ти, станаха чудесни!

Продукти:

3 големи яйца
200 гр. захар / бяла или кафява/
300 гр. брашно
50 гр. хубаво какао
1 ч.л. нескафе
1 п. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
1 ампула ром или 1 с.л. ром
70 гр. черен шоколад
100 гр. лешници

Приготвяне:

Смесете сухите продукти - брашно, какао, бакпулвер, сол, ванилия. Разбийте яйцата със захарта на пухкава пяна, добавете рома. Добавете сухата смес. Сега вече бъркайте с шпатула или с бъркалки за тесто на миксера. Накрая добавете начупения шоколад и нарязаните лешници. Оформете две малки франзели от тестото върху свежо фолио и ги сложете в хладилника. Оставете ги да стегнат за 30 минути в хладилника. Махнете фолиото и сложете ги върху тава с пекарска хартия и изпечете на 180 градуса за около 20 минути. 

Не препичайте, после ще печем още веднъж. Оставете ги леко да изстинат и нарежете под наклон на филийки. Върнете ги отново във фурната за десетина минути на 170 градуса. Целта е да станат хрупкави и да се изсушат. Щом изстинат, можете да ги съхранявате в кутия доста време. Поднесете с топла напитка. Топнати в нея, стават меки, шоколадови, разкошни.
Да ви е сладко!






8 коментара:

  1. Това изглежда страхотно ! Дано успея да направя поне половината рецепти,които виждам при теб :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Като гледах снимките и имах чувството,че чувах хруптящо гризване...:),ами така е получих слухови миражи:))))Браво,Траянче!

    ОтговорИзтриване
  3. Ееее,ама много ме зарадва да знаеш!Благодаря ти,че прояви интерес и още повече,че ги снима и сподели тук!Чудни са станали и сега добре,че не ги вижда половинката,че ще ме изяде да му направя отново,той обожава кантучини.Да ви е сладко,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, ти пък ме разби:))) какво има да му мислим нали, в един отбор сме:))) Чудни хрупкавелки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Траянче, подсещането ти за тази рецепта е много изкушаващо - където има шоколад и лешници, там съм и аз!

    ОтговорИзтриване
  6. Мда, на нас русите поне ни е лесно- не се налага да се напрягаме. Ама пък резултатите ти са ни често по-добри от на брюнетките;) Шегувам се, но наистина са ти много добри кантучините. И да благодарим на Роси, която също е руса;)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)