Още от заглавието за запознатите е ясно, че ще е адската смес на Пепи от "Храна за мойте канибали". Няма начин да не е тя просто:) Отдавна ми се искаше да я пробвам и накрая й дойде времето. Непременно пробвайте, ще останете очаровани. Пепи, много ти благодаря, ще се повтаря и потретва, да знаеш:)
Продукти:
800 гр. свинско месо
Адска смес:
50- 60 мл. соев сос
2 с.л. зехтин или олио
2-3 пасирани скилидки чесън
2 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 к.л. сол
100 мл. бяло вино
1 с.л. царевично нишесте
Приготвяне:
Месото се измива и подсушава. Всички продукти за адската смес, без виното и нишестето се слагат в буркан с винт/ пак по идея на Пепи/ и хубаво се раздрусват:) Може да ги смесите и с лъжица на гъста каша. Месото се омазва добре и се поставя в плик за печене. Оставяме за 30 минути в хладилник, за да поеме ароматите. После внимателно добавяме виното в плика, като гледаме да не отмием сместа от месото. Завързваме плика и слагаме в тава. Печем на 200 градуса за около 15 минути, докато течността заври и намаляваме на 160 градуса. Печем около час и половина. Накрая внимателно разрязваме плика и го отстраняваме. Месото и соса връщаме за 5 минутки във фурната. Размиваме нишестето с малко вода и добавяме към соса, за да го сгъстим. Облизахме си пръстите:)
Да ви е сладко!
Ще си ги оближете, я :) Аз откога я пропагандирам тази адска смес :))))
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко и на вас!
Много апетитно Траянче ! Пробвай я пак и пак ...:)))
ОтговорИзтриванеИ ще да е адски вкусно, сигурна съм. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Траянче!
Изглежда разкошно, Траянче,
ОтговорИзтриванеа за вкуса няма и съмнение, щом в рецептата има Пепчово присъствие...
Поздрави за двете ви, хубава и успешна нова седмица!
Когато човек се колебае какво да прави с месо, най-добре да заложи на пепчо;) Много добър резултат, Траянче!
ОтговорИзтриванеМнооого вкусно,но как иначе,щом е по Пепи ,благодаря,че напомни,Траянка,отдавна съм се нарекла да пробвам с прЪжоли :) .
ОтговорИзтриванеЖестока рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриване