понеделник, 24 март 2014 г.

Канелони



Италианската кухня е една от любимите у дома. Няма седмица без спагети, но тези канелони също се оказаха много вкусни и апетитни и топли, и студени, както и на следващия ден, попили от сосчето. В тях няма никаква философия, малко играчка, докато се напълнят и това е:)

Продукти:

1 кутия канелони
300- 400 гр. кайма
200 гр. доматен сок
200 гр. кашкавал
сол, черен пипер, босилек, риган
2 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
малка бучка масло

Приготвяне:

Запържете каймата в олиото и разбъркайте да стане на трохи. Добавете чесъна, подправките, разбъркайте за малко и оставете настрани да изстине. Намажете подходяща/ правоъгълна / тавичка с масло. Напълнете канелоните с каймата и подредете в тавата. Залейте с доматения сок, така че да се покрият. Изпечете в загрята фурна на 18- 200 градуса за около 40 минути. Накрая настържете кашкавала и върнете във фурната за 5 минути до разтопяването му. Поднесете само така или с млечно-майонезен сос.
Да ви е сладко!


14 коментара:

  1. Мммм...гладна съм, а уж обядвах обилно преди минути :) Чудни са !

    ОтговорИзтриване
  2. Хапваш от "пуричката" и се разливат едни вкусове... :)
    Траянче, чудно е!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Не е играчка :) Напълни си шприц с голям накрайник и много лесно се пълнят дори ;)
    Обичам ги и аз :)

    ОтговорИзтриване
  4. И на нас ни харесват както топли, така и студени, ако разбира се останат до следващия ден :)
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Траянка, супер! Мммм! Обичам канелони....

    ОтговорИзтриване
  6. Аз ги пълня без шприц, но си струва :)
    Чудесни са , Траянче :)

    ОтговорИзтриване
  7. И аз много ги обичам, твоите са станали страхотни, Траянче!
    Изразителна, апетитно изкушаваща снимка -
    сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Много апетитни!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Разкошни, още не съм правила, срам:))) Все си мисля, че ще ни допаднат, като лазаня са май, на вкус? Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  10. Да, да, и аз ги обичам много тези канелони...Страхотно изглеждат и ме подсещаш, че отдавна не съм приготвяла...ама то кое по-напред при толкова идеи (-:

    ОтговорИзтриване
  11. Утре ще правя вегетариански...и в къщи ги обичаме, а на вас да ви е сладко:)!
    Честито Благовещение, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  12. Ох и ние ги обичаме :) Любими са ми със спанак :) но и на твоите с кайма няма да им се размине ако са пред мен :)
    Честито Благовещение Траянка с най-добри пожелания!

    ОтговорИзтриване
  13. Траянче, много вкусни снимки си направила!

    ОтговорИзтриване
  14. Не съм виждала до сега в нашите магазини подобни канелони, или явно не съм се заглеждала толкова много на този щанд където са макаронените изделия сигурно.о изглежда ужасно вкусно колко време отнема да се приготви цялото ястие?Щом има и кайма и кашкавал, то съм сигурна, че на моето семейство ще му хареса.Искам ми се малко да приготвям по различни ястия от традиционните, боб, мусака, пилешка супа или картофи с месо. Нека поне веднъж в седмицата да бъде по разноообразно менюто.Очакваме и вкусен десерт.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)