След празниците се оказах с няколко торбички ярешко във фризера. За самия Великден отново го приготвих по рецептата, която ще ви покажа. Тя е от свекървата на моя приятелка, която живее в село Шипка, точно до прочутия паметник. Месото става крехко, а коричката хрупкава и вкусна.
Продукти:
1 кг. ярешко месо
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
100 гр. масло
200 гр. вода
5 с.л. брашно
сол на вкус
1 с.л. червен пипер
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте нарязаното на порции месо. Оставете леко да се отцеди. Смесете в плитка чиния брашното, червения пипер, солта и черния пипер. Оваляйте всяка мръвка в тази смес. Нарежете лука на едро и изсипете в тава. Отгоре разпределете месото. Добавете водата и сложете върху месото парченца масло. Около месото поставете цели клончета джоджен. Завийте с фолио и поставете във фурната на 280 градуса. След завиране, намалете градусите на 150 и оставете около два часа. Накрая махнете фолиото и оставете месото да се зачерви за няколко минути. Сервирайте ястието топло със зелена салатка.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
*Що не се окажа и аз така :)
ОтговорИзтриванеЧудничко е!
Майсторски приготвено. Изглежда много апетитно с тази коричка.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Траянче, от години не съм готвила ярешко, а знам колко вкусно може да бъде, това, което поднасяш е много привлекателно - крехко, а коричката така апетитно запечена.... Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеЯрешкото дори го предпочитам пред агнешкото.
ОтговорИзтриванеТвоето е станало прекрасно !
Уау, изглежда божествено апетитно, Траянче! Прекрасен златист загар и неустоима сочност, поздравления за рецептата :)
ОтговорИзтриванеИ аз като Пепи искам да " се окажа" :)
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че е чудесно!
Хубава седмица, Траянче!
Изглежда неустоимо поднесено, Траяна -
ОтговорИзтриванес чудесна идея и снимка, ще очаквам и другата рецепта.
Сърдечни поздрави и хубави майски празници, Диана
Много вкусно изглежда приготвено по този начин! Поздрави, Траяна и спокойна вечер!
ОтговорИзтриванеС тази златиста препечена коричка е много апетитно!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Траянче, толкова е изкусително месцето с таз коричка. Браво за рецептата!
ОтговорИзтриванеЧестит 24-ти май!
ОтговорИзтриванеОх, малееее, това е точно по мой вкус :) Ммм....
ОтговорИзтриване