понеделник, 20 май 2013 г.

Ярешко с хрупкава коричка



След празниците се оказах с няколко торбички ярешко във фризера. За самия Великден отново го приготвих по рецептата, която ще ви покажа. Тя е от свекървата на моя приятелка, която живее в село Шипка, точно до прочутия паметник. Месото става крехко, а коричката хрупкава и вкусна.

Продукти:

1 кг. ярешко месо
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
100 гр. масло
200 гр. вода
5 с.л. брашно
сол на вкус
1 с.л. червен пипер
черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измийте нарязаното на порции месо. Оставете леко да се отцеди. Смесете в плитка чиния брашното, червения пипер, солта и черния пипер. Оваляйте всяка мръвка в тази смес. Нарежете лука на едро и изсипете в тава. Отгоре разпределете месото. Добавете водата и сложете върху месото парченца масло. Около месото поставете цели клончета джоджен. Завийте с фолио и поставете във фурната на 280 градуса. След завиране, намалете градусите на 150 и оставете около два часа. Накрая махнете фолиото и оставете месото да се зачерви за няколко минути. Сервирайте ястието топло със зелена салатка.
Да ви е сладко!

12 коментара:

  1. *Що не се окажа и аз така :)
    Чудничко е!

    ОтговорИзтриване
  2. Майсторски приготвено. Изглежда много апетитно с тази коричка.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче, от години не съм готвила ярешко, а знам колко вкусно може да бъде, това, което поднасяш е много привлекателно - крехко, а коричката така апетитно запечена.... Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Ярешкото дори го предпочитам пред агнешкото.
    Твоето е станало прекрасно !

    ОтговорИзтриване
  5. Уау, изглежда божествено апетитно, Траянче! Прекрасен златист загар и неустоима сочност, поздравления за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  6. И аз като Пепи искам да " се окажа" :)
    Сигурна съм, че е чудесно!
    Хубава седмица, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда неустоимо поднесено, Траяна -
    с чудесна идея и снимка, ще очаквам и другата рецепта.
    Сърдечни поздрави и хубави майски празници, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно изглежда приготвено по този начин! Поздрави, Траяна и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. С тази златиста препечена коричка е много апетитно!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Траянче, толкова е изкусително месцето с таз коричка. Браво за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  11. Ох, малееее, това е точно по мой вкус :) Ммм....

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)