Обикновено сач си поръчваме, когато сме на заведение и стига точно за четирима ни. Реших, че е време да направя и у дома, защото всички го обичаме.: )Става с пилешко, телешко,свинско месо или каквото е под ръка и е любимо.
Продукти:
1 кг. свинско месо/ ползвах бут/
400 гр. гъби
5-6 големи моркова
3-4 големи картофа
сол,черен, червен пипер
1 п. масло
малко олио
Приготвяне:
Загряваме добре сача на котлон и докато го чакаме, подготвяме месцето. Нарязах свинското на тънички медальони и обърках с подправките. Сачът се маже на няколко пъти с масло или мазнина, докато спре да я поема и тогава се слагат мръвките да се запекат от двете страни. Изваждаме готовите месца и мятаме в сача нарязаните на едро моркови и гъби. Запичаме за около 5 минути. Така зеленчуците остават приятно хрупкави, но не и сурови. Изваждаме ги и слагаме малко олио , за да приготвим картофите. Моите нарязах с ренде на тънки шайби и леко запържих от двете страни. Връщаме всички продукти в сача, разбъркваме ги и внимателно го преместваме върху поставката му. Може да се направи сос с малко винце или бира, може и със заквасена сметана, това всеки по свой вкус приготвя. После нападаме:)
Да ви е сладко!
Чудесно предложение, Traiana! Твоето ястие е много апетитно и предизвикателно, истинско изкушение.
ОтговорИзтриванеТъкмо имам малко пилешки гърди, може да приготвя нещо подобно. Казвам подобно, че нямам сач, но ще измисля може би нещо.
Приятна вечер и една прекрасна неделя от мен!
Вени, става и в по-голям тиган с незалепващо покритите, тъй че смело действай:)
ИзтриванеСача е уникален, само такъв съд нямам у дома :))
ОтговорИзтриванеИ аз скоро се сдобих с него и сега гастролира:)
ИзтриванеТраянче, на мен лично би ми било много сладко;)
ОтговорИзтриванеОбичам точно такива сачове с месце и зеленчуци.
Лека вечер и хубава неделя!
Благодаря ти, Мъхче!
ИзтриванеНаздраве :) Чуден е!
ОтговорИзтриванеНаздрааве, Пепи!
ИзтриванеТраянче, толкова хубави клонки са разцъфнали
ОтговорИзтриванепри теб!
А този сач е много апетитен и приканващ :)
Хубава неделя!
Мерси , Дани и на теб прекрасен край на уикенда!
ИзтриванеТраянка, страшно много съм ти задължена за днешната рецепта! От скоро имам сач и бях изпаднала в едно умуване как да се справя с готвенето него :) Имаш ли представа дали може да го направя на керамичен котлон? Благодаря много! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеГаби, моят е обикновен, но предполагам, че даже ще стане още по-бързо с керамичен. Поздрави и на теб!Знам само че трябва студен сач на студен котлон:)
Изтриваненай-добре е на газов котлон.внимавай с керамичния , да не го ожулиш със сача, когато го местиш!Успех!И една тайна:
ИзтриванеВ ресторанта правим всичко предварително , а на сача само се подгрява!
Траянче сач мечта!Много изкушаващ.
ОтговорИзтриванеЧестита пролетна премяна.
Прегръдки!
Мерси, мила!
ИзтриванеТраяна, много вкусна рецепта! На сач съм правила катми -ммм, а това, което си направила е фантазия! Супер! Поздрави:)))
ОтговорИзтриванеИ аз само сач си нямам...Твоето ястие е много вкусно,Траянче!
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Най-вкусни стават мръвките на сач, а в компанията на зеленчуци ястието е неустоимо вкусно! Чудесно ястие, Траяна! :)
ОтговорИзтриванеИ аз се присъединявам към нападателите на сача :) ! Правих за приятели тук , много го харесаха !
ОтговорИзтриванеЩе опитам и твоя начин с картофи :) !
Честита първа пролет ,Траянче !
Охо,Траянче,каква богата гозба,истински пир!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет и нека ти донесе много ведро настроение и усмивки!
Честита пролет Траяна!Желая ти много свежо настроение и усмивки!Сачът е супер - много апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви и честита пролет!
ОтговорИзтриванеСтрашно е апетитна тази манджичка в сача!
ОтговорИзтриванеИ аз си имам сач, но скоро не съм правила нищо в него. Трябва да се поправя ;)
Чудничко! Аз все още нямам сач, но май е време да се сдобия с един :)). Поздравления, страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеМного апетитен сач и много красив:) Приготвях само веднъж, но ми припомни да го изкарам от шкафа:)
ОтговорИзтриване