Обичам дребните сладки. Колкото повече играчка, толково по-забавно. А децата ще се изтрепят кой да помага/ по-скоро да плеска навсякъде, ама карай да върви/. Днес с малкия правихме жълъдчета и кръгчета, защото на мъж върви му обяснявай, че не е направил правилна формичка. Не само, че не вярва, ами ме убеждава, че кръгли са по-хубави:). Логиката на 5-гофишните винаги е желязна!
Рецепти има много, аз взех тази на Мария, че най-скоро ги измайстори. Малко тук - там промених, но като цяло няма голяма разлика.
Продулти:Рецепти има много, аз взех тази на Мария, че най-скоро ги измайстори. Малко тук - там промених, но като цяло няма голяма разлика.
2 яйца
1 п. краве масло
120 гр. пудра захар
50 гр. мас
1 ванилия+лимонова кора
300 гр. брашно
Течен шоколад
Смлени орехи или/и цветни пръчици.
Приготовление:
От продуктите се омесва тесто, което да не полепва, може да добавите мъъъничко брашно ю, ако не ви стигне даденото в рецептата. Сръце или с лъжичка оформяте жълъдчетата. Ако имате уред, направо с него. Аз разказвах на Мария, че майка ми има такъв и в детството ми правехме с него жълъдите, ама той си е при мама, а тя е на 350 км, така че действам с подръчни материали.
Готовите жълъди печем на 180 градуса, наредени върху хартия за печене. Слепваме два по два със сладко или шоколад/ аз специално с шоколад, защото унас той е на голяма почит/, намазваме "шапчици" от шоколад и овалваме в смлени орехи. На мен не ми стигнаха, не ми се мелеха , тъй че смело овалвах и в цветни пръчици.
Готовите жълъди печем на 180 градуса, наредени върху хартия за печене. Слепваме два по два със сладко или шоколад/ аз специално с шоколад, защото унас той е на голяма почит/, намазваме "шапчици" от шоколад и овалваме в смлени орехи. На мен не ми стигнаха, не ми се мелеха , тъй че смело овалвах и в цветни пръчици.
Веднага , сега мммммм...
ОтговорИзтриванеОстаналото ще готвя дома
ОтговорИзтриванеНе разбрах кое е останалото, но давай смело!
ОтговорИзтриванеДобро утро, Траяна и от тук!
ОтговорИзтриванеЕй, че хубавки са ти станали!
Ама аз не знаех, че и ти имаш блог сега ще му се насладя с чаша сутрешно кафе – само някое друго жъладче да почерпиш :)
Да не забравя да ти кажа, като изписваш така адреса на страницата си – traiana’skitchen.blogspot.com не може да бъде открита. Аз до колкото знам такива знаци не може да се съдържат в адреса на интернет страниците, затова реших да оптам и като го премахна ударението. Може и да има някои дето да не успее да те намери.
Написвай го без апострофа
http://traianaskitchen.blogspot.com
тогава веднага се отваря сраницата ти!
Ще подържаме връзка и обменяме рецепти :)
Много ми е приятно познанството ни!
Много са хубави жълъдчетата.:))))) и аз бих ги намазала с шоколад повече го обичам.
ОтговорИзтриванеМда, всичко що е шоколадово, все е хубаво!
ОтговорИзтриванеЕхххх, аз от 100 години се каня да направя жълъдчета, прасковки и какво ли още не! Даж си записах специална рецепта от тефтера на мамаЯ Уви не остана време, нопоне ще се наслаждавам на твоите! Прекрасни са. От тук осещам колко са вкусни! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави
Маги
Тези жълъдчета ги свързвам с почерпката в училище за нечий РД :-) И ми става много мило като ги видя :-) Изглеждат фантастично!
ОтговорИзтриване:-)
Благодаря ви, дами. У нас станаха много бързо, когато пипат детски ръчички, ясно е, че става мазало навсякъде, но и тестото свършва бързо:)
ОтговорИзтриванеМаги, улисала си се около рождения ден на Вяра. Пускай да видим вкуснотийките оттам и ... историте!Да ти е жива и здрава, много да те радва и слушка!
Много хубави жълъдчета , а сигурна съм и вкусни :)
ОтговорИзтриванеПоздравления за хубавото местенце !
Добре дошла , Сабина! Много ти благодаря!
ОтговорИзтриване