понеделник, 10 януари 2011 г.

Сладоледено парфе

Тази рецепта гледах по телевизията от създателите на сайта"1001 рецепти". Малко я измених, за да стане бързо и лесно, и разбира се украсих по свой вкус.
Продукти:
5 жълтъка
400 милилитра сладка готварска сметана
2 с.л. лимонов сок
25 гр.коняк/ром,уиски,метакса/
25 гр. нес-кафе
Шоколадов топинг
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват заедно със сметаната около 5 минути с пасатор, а не с бъркалки на миксер. Добавят се лимоновия сок, разтвореното кафе в алкохола. Готовата смес поставете във форма за кекс, на цвете, на мече или в тавичка, но задължително застлана с фолио, за да излезе после лесно парфето. Аз поставих моето във силиконова форма - мече, за да се радват децата. Ако имате силиконови форми, те не се нуждаят от фолио. Охладете за около 5 часа във фризера. Изсипете в чиния и гарнирайте със топинга.
От Кулинария


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)