сряда, 12 януари 2011 г.

Пълнени гъби

Тази рецепта става бързо и е за неочаквани гости или просто, за да се поглезите, ако обичате гъби.
Продукти:
10-15 по-големи печурки
20 гр. масло
1 яйце
100гр. сирене
50гр. кашкавал
олио, черен пипер
Приготвяне:
Измийте гъбите, или почистете с четка. Отстранете пънчетата и наредете гъбите с отвора нагоре в намаслена тавичка. Сложете по парченце масло във всяка гъбка и запечете за 10 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. В това време разбийте яйцето, добавете натрошеното сирене и черния пипер. Извадете гъбите и капнете по чаена лъжичка от яйчената смес във всяка гъбка, колкото да се напълни, но да не прелее. Сложете отново във фурната до изпичане. Малко преди да извадите сложете по парченце кашкавал и запечете за кратко.
От Traiana's kitchen

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)